Košarka

Tretji zaporedni poraz Miamija, Dragić drugi strelec Vročice

New York, 26. 01. 2021 07.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Podobno kot moštvu Dallasa, ki je izgubilo doma proti Denverju, tudi Miamiju ni šlo po načrtih na gostovanju v New Yorku. Brooklyn Netsi so se veselili zmage z 98:85, Miami je igral kar brez peterice standardnih igralcev, Goran Dragić pa je za Vročico dosegel 21 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je dobro igral vse do zadnje četrtine, ko je zvezdniška trojka Netsov pokazala svoje kvalitete in ta zadnji del tekme dobila z delnim izidom 28:14 in slavila zmago 98:85. To je bil tretji zaporedni poraz Miamija, pri gostiteljih sta James Harden in Kevin Durant (13 skokov) vsak dosegla 20 točk, Kyrie Irving pa jih je dodal 16.

V zadnjem delu so Netsi naredili delno serijo 15:0, od tega jih je deset dosegel Harden in Miamiju ni več uspelo zmanjšati zaostanka. "Vidim napredek, vidim. To je pravi pristop. V tem položaju se moramo osredotočati na našo ekipo in ne na rezultate. Seveda so vsi razočarani nad našim izkupičkom zmag, a sam vidim izboljšanje," je dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Statistika Gorana Dragića na tekmi Brooklyn - Miami
Statistika Gorana Dragića na tekmi Brooklyn - Miami FOTO: Sofascore.com

"Kot je dejal že trener, tudi sam vidim, da gremo v pravo smer. Ampak trenutno nam enostavno manjka preveč fantov. Zdaj gremo na šest zaporednih zmag, moramo jih osvojiti doma. Smo na dnu vzhodne konference in to ni prav. Zdaj moramo to popraviti," pa je dejal prvi strelec Miamija Adebayo. Naslednjih šest tekem bo Miami igral doma, najprej pa bo v sredo gostil Denver. Potem ko je Čančar v Teksasu obiskal Dončića, ga zdaj čaka še obisk Dragića na Floridi.

Za Miami je Bam Adebayo dosegel 26 točk, deset skokov in pet podaj. Goran Dragić je tekmo za oslabljeno Vročico, kjer so znova manjkali Jimmy Butler, Avery Bradley, Tyler Herro, Meyers Leonard in Maurice Harkless (poškodbe), spet začel v prvi peterki in dosegel 21 točk (1/4 za dve, 6/9 za tri), ter dodal še šest skokov in pet podaj v 33 minutah igre. Miami je šele na 13. mestu vzhodne konference, s šestimi zmagami in desetimi porazi.

Luka Dončić je z ekipo Dallas Mavericks v domači dvorani gostil Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki pa spet ni igral. Dončić je dosegel 31. trojni dvojček v ligi NBA, šestega v sezoni, ki pa ni bil dovolj za zmago teličkov, saj so klonili s 113:117. Dončić je bil spet prvi strelec večera in je v 39 minutah na parketu zbral 35 točk (8/15 za dve, 3/8 za tri, 10/10 prosti meti), 11 skokov in 16 podaj. A je imel premalo pomoči pri soigralcih, tako da je Dallas zabeležil nov poraz, že devetega to sezono. Ob tem imajo še osem zmag in so na desetem mestu zahodne konference.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

LeBron James se je po več kot dveh letih zmagovito vrnil v domači Ohio, saj ni pokazal nobene milosti in je popeljal Los Angeles Lakerse do zmage nad Cleveland Cavaliersi s 115:108. Kralj James je dosegel 46 točk, od tega 21 v zadnji četrtini, ko je zadel devet od desetih metov iz igre, in pokazal, zakaj je prvo ime lige NBA. A po tekmi se je veselil nečesa drugega: domače kuhe. "O, domač obrok. Kako lepo je biti spet nazaj v mojih nebesih," je po tekmi dejal James, ki mu je mama Gloria pripravila obed. Anthony Davis je dodal 17 točk za branilce naslova prvaka lige NBA, ki so še na deseti tekmi v gosteh ohranili popoln izkupiček. Zmago so jezerniki dosegli na večer pred prvo obletnico tragedije, v kateri je legenda kluba Kobe Bryant umrl v helikopterski nesreči.

Tekma Orlando Magic - Charlotte Hornets (117:108) je bila prva v zgodovini lige, ki sta jo sodili dve sodnici Natalie Sago in Jenna Schroeder skupaj z veteranom Seanom Wrightom.

Statistika Luke Dončića na tekmi Dallas - Denver
Statistika Luke Dončića na tekmi Dallas - Denver FOTO: Sofascore.com

Izidi:
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers            119:104

Indiana Pacers - Toronto Raptors                129:114

Orlando Magic - Charlotte Hornets               117:108

Brooklyn Nets - Miami Heat                       98:85
(Goran Dragić: 21 točk, 6 skokov, 5 podaj za Miami)

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers        108:115

Dallas Mavericks - Denver Nuggets               113:117
(Luka Dončić: 35 točk, 11 skokov, 16 podaj za Dallas)

Chicago Bulls - Boston Celtics                  103:119

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves  130:108

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder  122:125

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.