Košarka

VIDEO: Milko se je opravičil

Ljubljana, 08. 06. 2008 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gašper Bolhar
Komentarji
0

Ob koncu državnega prvenstva so lahko zadovoljni tako pri Union Olimpiji, kot tudi pri domžalskem Heliosu.

Košarkarji Union Olimpije so vrnili državni naslov v Tivoli.
Košarkarji Union Olimpije so vrnili državni naslov v Tivoli. FOTO: KZS

Podoba domžalske Hale komunalnega centra je sinoči spominjala na lanski konec sezone. Polna dvorana, slavje prvakov, veselje enih in razočaranje drugih, parket poln bleščic ter pogovori in analize pozno v noč. Vendar je v obeh zgodbah ena bistvena razlika. Lani je bil na slovenskem vrhu Helios, letos je primat ponovno prevzela Union Olimpija.

Goran Dragič in Marko Milič
Goran Dragič in Marko Milič FOTO: KZS

V zadnji tekmi so Ljubljančani, praktično le s šestimi igralci do tal potolkli Domžalčane, ki v dobrih 30 minutah conske obrambe Olimpije niso našli primernega napada. Le kdo bi si mislil, da bo Aleksandar Džikić, le s peščico košarkarjev poskušal igrati consko obrambo? Prvazaprav so to vedeli vsi, očitno pa je vest presenetila le domžalske košarkarje oziroma trenerja Zorana Martiča. Helios je na četrti tekmi pred nabito polnimi tribunami deloval popolnoma brez ideje, številni zgrešeni napadi pa so povzročili tudi padec koncentracije v obrambi. Olimpija je v finalni seriji, v povprečju dosegala kar 90 točk, kar je dovolj zgovoren dokaz o luknjičasti domžalski obrambi. Po svoje je velika zmaga Uniona Olimpije tudi dokaz o merjenju moči med trenerjema, Džikićem in Martičem. Po osvojeni lovoriki se Džikić ni želel dotikati "trenerskega dvoboja": "Ne želim zmage opisovati, kot zmago nad trenerjem Martičem. Helios je čvrsta in dobra ekipa. Če smo želeli naslov, smo se jim morali na nek način postaviti po robu. Konec koncev pa je verjetno Olimpija nekolilko boljša ekipa." V podobnem tonu je svoje dodal tudi Zoran Martič: "Olimpija je bolj kakovostna ekipa. Njena individualna in kolektivna moč je odločila zadnjo tekmo."

Kar dolgo so na domžalskem parketu plesali in skakali ljubljanski košarkarji, ki so jih med drugim toplo pozdravili tudi Heliosovi navijači. V zraku je bilo polno bleščic, med navijače so letele tudi medalje in kot se spodobi, je nekaj izletov, iz rok igralcev po zraku doživel tudi Aleksandar Džikić. Da pa bi bilo, kljub težkemu zadnjemu porazu, topleje pri srcu domžalskim košarkarjem, ki so vendarle šele drugič nastopili v finalu državnega prvenstva, pa je poskrbel Marko Milič. Kapetan Olimpije se je javno opravičil domžalskim košarkarjem za izjave po sredini 'pretepaški' tekmi. Priljubljeni Milko je s to gesto na najlepši možen način zaokrožil letošnjo košarkarsko sezono, po kateri je na slovenskem košarkarskem vrhu vnovič Union Olimpija.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.