Košarka

Milwaukee do zmage 'odrešitve', Utah z 2:0 povedel proti LA Clippers

Milwaukee/Utah, 11. 06. 2021 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Košarkarji Milwaukee Bucks so prišli do prve zmage v polfinalu vzhodne konference poklicne košarkarske lige NBA proti Brooklyn Nets in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 1:2. Ekipa okoli zvezdnika Giannisa Antetokounmpa je pred domačim občinstvom tesno premagala 'mrežice' s 86:83 in se vrnila v boj za konferenčni finale. Košarkarji Utah Jazz pa so z 2:0 povedli v seriji proti Los Angeles Clippers.

Dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige Giannis Antetokounmpo je prispeval 33 točk, 14 skokov in dve podaji, vendar s tem ni bil najboljši igralec svoje ekipe. Presegel ga je Khris Middleton s 35 točkami, 15 skoki in podajo.

Brooklyn je tako kot na drugi tekmi spet igral brez poškodovanega Jamesa Hardna. Kevin Durant je bil prvi zvezdnik mrežic s 30 točkami in 11 skoki, vendar se je njegov poskus za tri točke in podaljšek odbil od obroča in domači so se izognili zaostanku z 0:3. "Zdel se je dober met, a hvala bogu, da ni šel v koš," je o zadnjem poskusu Duranta za tri dejal Antetokounmpo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V olimpijskem Salt Lake Cityju so košarkarji Utah Jazz dobili še drugi zaporedni obračun polfinala zahodne konference proti Los Angeles Clippers, ki so bili v prvem krogu končnice krvniki Dallasa Luke Dončića.

Tokrat so domači kalifornijsko ekipo premagali s 117:111, izkazal pa se je novi najboljši obrambni igralec lige, Francoz Rudy Gobert, ki je imel izjemen večer z 20 skoki, kar je njegov osebni rekord končnice. Prvi strelec jazzerjev je bil spet Donovan Mitchell s 37 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NBA, končnica, polfinale, izida:
– vzhodna konferenca:
Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 86:83
(Brooklyn vodi v zmagah z 2:1);

– zahodna konferenca:
Utah Jazz – Los Angeles Clippers 117:111
(Utah vodi v zmagah z 2:0).

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GajserChamp
11. 06. 2021 11.02
+0
Brez Doncica me NBA zanima toliko kot lanski sneg.