Košarka

Milwaukee in Orlando prva na parket, Dallas v nedeljo zvečer

Orlando, 29. 08. 2020 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
6

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA se je v sodelovanju z igralci dogovorilo o razporedu nadaljevanja končnice, ki je bila prekinjena zaradi protesta igralcev proti policijskemu nasilju in rasni nestrpnosti v ZDA. Najprej bosta na parket v Orlandu stopili ekipi Milwaukee Bucks in Orlando Magic ob 21.30 v soboto po srednjeevropskem času.

Več videovsebin
  • Trening Los Angeles Lakersov pred napovedanim nadaljevanjem končnice v ligi NBA
    00:59
    Trening Los Angeles Lakersov pred napovedanim nadaljevanjem končnice v ligi NBA
  • Ekipe v košarkarski ligi NBA nadaljujejo s pripravami pred nadaljevanjem končnice
    01:03
    Ekipe v košarkarski ligi NBA nadaljujejo s pripravami pred nadaljevanjem končnice
Porzingis do konca prvega kroga končnice v košarkarski ligi NBA ne bo mogel pomagati Dallasu. Pregledi so namreč pokazali, da si je visokorasli Latvijec na prvi tekmi končnice strgal desni meniskus, zaradi česar je sezona zanj bržčas že končana. Porzignis je poškodbo staknil na prvi tekmi s Clippersi, iz vrst Dallasa pa so sporočili, da bo izpustil vsaj prvi krog končnice, izključena pa ni niti operacija, kot poročajo z Dallasom povezani novinarji v mehurčku Orlanda. Latvijec je imel v karieri ogromno težav s poškodbami, v ligi NBA pa je izpustil že sezono in pol zaradi strgane križne vezi v levem kolenu. Za šesto tekmo s Clippersi je zaradi težav z levim gležnjem vprašljiv tudi Dončić, ki pa bo bržčas stisnil zobe in pomagal svojim soigralcem. Clippers v prvem krogu končnice na Zahodu vodijo s 3:2 v seriji in za napredovanje potrebujejo le še eno zmago.

Moštvi Milwaukee Bucks in Orlando Magic bosta odigrali peto tekmo, ki je pred dnevi sprožila verižno reakcijo odpovedi in preloženih tekem v ameriških športih. V sredo ponoči se namreč Bucksi niso pojavili na parketu ter začeli bojkot tekmovanja zaradi policijskega nasilja nad temnopoltimi v ZDA. Kasneje so se jim pridružili tudi ostali, po nekaj dneh premora pa se bo liga NBA vendarle nadaljevala. V noči na nedeljo bosta še dve tekmi, in sicer peti obračun med ekipama Houston Rockets in Oklahoma City Thunder (ob 0.30) ter peta tekma med Los Angeles Lakersi in Portland Trail Blazersi (3.00).

Dallas Mavericksi Luke Dončića bodo šesto tekmo prvega kroga končnice na zahodu proti Los Angeles Clippersom odigrali v nedeljo ob 21.30. Do konca sezone so Mavsi izgubili Latvijca Kristapsa Porzingisa, ki ima natrgan meniskus. Dončić in druščina bodo tako ob zaostanku z 2:3 v zmagah lovili novo presenečenje, ki bi jih ohranilo v boju za drugi krog končnice.

Denver Nuggetsi Vlatka Čančarja se bodo skušali porazu v seriji izogniti v ponedeljek zgodaj zjutraj ob 2.30 proti ekipi Utah Jazz. V nedeljo bo že ob 19. uri na sporedu prva tekma konferenčnega polfinala na vzhodu med moštvoma Toronto Raptors in Boston Celtics. Ekipa Miami Heat z Goranom Dragićem še čaka na tekmeca v polfinalu vzhoda, bržčas bo to Milwaukee, ki proti Orlandu vodi s 3:1 v zmagah.

Orlando (na fotografiji levo Markelle Fultz) nujno potrebuje zmago, morebiten poraz bi že končal serijo v prid favoriziranega Milwaukeeja, ki v zmagah vodi s 3:1.
Orlando (na fotografiji levo Markelle Fultz) nujno potrebuje zmago, morebiten poraz bi že končal serijo v prid favoriziranega Milwaukeeja, ki v zmagah vodi s 3:1. FOTO: AP

V ZDA in Kanadi se po premoru nadaljuje tudi nogomet
Po prekinitvi zaradi protestov proti rasni diskriminaciji in policijskem nasilju v ZDA se je nadaljeval tudi ligaški del nogometne lige MLS, odprli so jo s tekmo v Montrealu, kjer je tamkajšnjo ekipo Impact ugnal veliki kanadski tekmec Toronto FC (1:0). Srečanje je odločil Španec Alejandro Pozuelo z enajstih metrov v 60. minuti. Po tej tesni zmagi je z 18 točkami Toronto na čelu lige, na vzhodnem delu ima dve točki prednosti pred ekipo Columbus Crew ter tri pred Sporting Kansas Cityjem, ki s 15 točkami prepričljivo vodi na zahodnem delu lige.

Tekmovanje v MLS se je nadaljevalo po sredini prekinitvi, ko so odpovedali in na poznejši termin prestavili pet tekem. Igralci MLS so sledili košarkarjem NBA, ki so prvi bojkotirali tekme, potem ko je policist v nedeljo v Wisconsinu sedemkrat ustrelil v hrbet 29-letnega Jacoba Blaka. Tako kot košarkarji NBA pa so tudi nogometaši MLS zatrdili, da kljub vrnitvi na zelenice ne bodo pozabili na boj za rasno pravičnost.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HondaMM93Champion
29. 08. 2020 12.43
+1
Dallas dvakrat potopi te Clippane in to je to!!! Go Luka !!!!!!!!!
Jlfub
29. 08. 2020 12.13
+0
Jst jih mam dons.Nebom jih več gledu.Čez dva dni bojo spet enga ustrelil in bojo spet nehal...brezveze!
penique_7
29. 08. 2020 10.53
+4
Zadnje čase se vsi igralci NBA imajo za neke sodnike iz sodišč. Nekaj se zgodi in pač ne bom igral ker to naj nebi bilo prav. Ampak plačo bom mel pa še vedno isto. Ne vem kake imajo pogodbe ampak v prihodnje bi klubu morali tudi imeti vzvode, in jim pač trgat plače. Njihova naloga je, da mečejo na tist koš za take stvari kot so sedaj pametni bi lahko šli v preteklosti v šolo in delali na sodiščih, ampak to ne tam bi bli plačani 1% svoje sezonske plače celo kariero.
Definbahija
29. 08. 2020 09.12
+2
Kej lohk kdo pove za kaj so prekinili NBA?
Prodanekure
29. 08. 2020 09.40
+10
Zato ker so v Ameriki v nekem mestu policisti ustrelili že večkrat obsojenega temnopoltega moškega, ki ni ubogal njihovih ukazov ter je odšel do svojega vozila da bi izpod sedeža vzel škatlo z krofi in jih razdelil med policiste.
Maister1
29. 08. 2020 08.55
+1
Kaj v ZDA igrajo košarko NISEM VEDO