Košarka

Osamljeni Durant ni zmogel preprečiti izenačenja Bucksov, Netse skrbi poškodba Irvinga

Milwaukee, 13. 06. 2021 22.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Milwaukee Bucks so na četrti tekme serije z Brooklyn Nets prišli do druge zaporedne zmage (107:96), s čimer so izenačili izid na 2:2. Zopet sta blestela prva zvezdnika srnjakov Giannis Antetokounmpo in Khris Middleton, na drugi strani pa je vso breme padlo na pleča Kevina Duranta, saj je po Jamesu Hardnu poškodbo staknil še Kyrie Ivrving. Organizator igre si je gleženj zvil v drugi četrtini in se nato ni več vrnil na parket.

Kyrie Irving v bolečinah na četrti tekmi serije Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets.
Kyrie Irving v bolečinah na četrti tekmi serije Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets. FOTO: AP

Milwaukee se je na domačem parketu z dvema zmagama vrnil med žive, a prva zgodba po četrtem obračunu Bucksov in Netsov je zagotovo ta, koliko časa bo odsoten Kyrie Irving. Potem ko so mrežice že v prvi minuti prve tekme ostale brez Jamesa Hardna, jim sedaj grozi, da bodo serijo zaključile še brez drugega člena velike trojice. Irving si je namreč sredi druge četrtine, ko je Milwaukee vodil za štiri, v skoku z Giannisom Antetokounmpom zvil gleženj, po katerem se je na parketu dolgo zvijal od bolečin, kmalu po odhodu v garderobo pa je postalo jasno, da ga ne bomo več videli.  

Koliko časa bo odsoten, bodo razkrili dodatni zdravniški pregledi, je pa bilo po tem nesrečnem dogodku evidentno, da Kevin Durant proti borbenim in obrambno naravnanim Bucksom vsega ne more storiti sam. Na odmor so sicer slednji odšli z zgolj petimi točkami prednosti, na začetku drugega polčasa pa so tekmo obrnili v svojo korist in vodstva vse do konca niso izpustili iz rok. Usoda gostov je bila zapečatena pet minut pred koncem, ko je njihov trener Steve Nash na parket poslal celotno drugo enoto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brooklyn je sicer do poškodbe Irvinga igral zelo dobro. Že kmalu po začetku tekme je povedel za sedem, na začetku druge četrtine pa tudi za 11, kar je bila njihova najvišja prednost na tekmi. A Bucksi so imeli tokrat preprosto preveč razpoloženih košarkarjev in so venomer ostali v igri. P.J. Tucker je zadel tri trojke (skupno je imel 13 točk), potem ko je na prvih treh tekmah zgolj eno, ob tem pa je blestel v obrambi, kjer je odlično pazil na Duranta. 

Antetokounmpo je bil najboljši strelec s 34 točkami, imel pa je tudi 12 skokov in tri podaje, ko je bil na parketu je Milwaukke tekmo dobival za 29. Khris Middleton je dodal 19 točk, 14 jih je vpisal Jrue Holiday, ki je prav tako odlično odigral v obrambi, dvomesten pa je bil še Bryn Forbes z desetimi. 

Na drugi strani je KD vpisal 28 točk in 13 skokov, a je zadel le 9 od 25 metov iz igre, obenem pa imel še najslabši +/–, in sicer kar minus 29. O tem, koliko pomoči je prejel s strani soigralcev, veliko pove podatek, da je bil drugi najboljši strelec ekipe Irving, pa čeprav je odigral le 17 minut – dosegel je 11 točk (met iz igre 5/11). Blake Griffin je na začetku pokazal zobe, ko je zadel trojko prek rok Giannisa Antetokounmpa, a je v nadaljevanju povsem poniknil. Prav tako malo viden pa je bil ostrostrelec Joe Harris. Oba sta vpisala osem točk, toliko kot tudi Jeff Green.  

Po poškodbi Irvinga se je na Twitterju oglasil tudi LeBron James:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titomeni
14. 06. 2021 08.15
+2
Nobenemu ne privoscim poskodbe... Samo sem vesel, da imajo sedaj netsi dosti nizje sanse za napredek..
Hej Slovani
14. 06. 2021 14.44
-1