Košarka

Misija Ukrajina in Madžarska: polovica reprezentantov že v prestolnici

Ljubljana, 23. 11. 2020 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška košarkarska članska izbrana vrsta je v nedeljo zvečer začela s pripravami na prihajajoči kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2022 proti Ukrajini in Madžarski. V varovanem okolju ljubljanskega mehurčka bodo izbranci novega (začasnega) selektorja Aleksandra Sekulića predvidoma opravili deset treningov. Omenjena obračuna si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO (28. in 30. 11. ob 20.10).

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ljubljanski mehurček
    01:57
    Iz 24UR: Ljubljanski mehurček
  • Iz SVETA: Mehurček za košarkarje
    02:36
    Iz SVETA: Mehurček za košarkarje
Jaka Blažič bo eden od glavnih adutov novega (začasnega) selektorja naše moške članske košarkarske reprezentance Aleksandra Sekulića na prihajajočih dveh kvalifikacijskih obračunih za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2022.
Jaka Blažič bo eden od glavnih adutov novega (začasnega) selektorja naše moške članske košarkarske reprezentance Aleksandra Sekulića na prihajajočih dveh kvalifikacijskih obračunih za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2022. FOTO: Fiba

Čeprav selektor Aleksander Sekulić ne bo mogel računati na evroligaške košarkarje (Klemen Prepelič, Žan Mark Šiško in Zoran Dragić) in oba člana najmočnejše košarkarske lige na svetu (Luka Dončić, Vlatko Čančar), je cilj novega šefa stroke naše reprezentance povsem jasen – dobiti naslednja obračuna z Ukrajinci in Madžari v Stožicah ter si s tem praktično že zagotoviti nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bodo prihodnje leto gostile Italija, Gruzija, Češka in Nemčija.

Od petnajsterice vpoklicanih reprezentantov je na zbor v prestolnico prispela polovica, preostali se bodo soigralcem priključili po opravljenih klubskih obveznostih (predvidoma v ponedeljek). V uvodnih dveh tekmah z Avstrijo in Madžarsko je Slovenija dosegla po eno zmago in poraz, v domačem mehurčku pa sta za uresničitev glavnega cilja nujno potrebni dve zmagi.

Naslednja kvalifikacijska obračuna slovenske moške košarkarske izbrane vrste za nastop na EP 2022 proti Ukrajini (sobota, 28. 11., ob 20.10) in Madžarski (ponedeljek, 30. 11., ob 20.10) si boste lahko kot vselej v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A in VOYO. Ne prezrite!

Največjo odgovornost bodo v tem novembrskem kvalifikacijskem oknu morali prevzeti Jaka Blažič, ki je v zadnjem času v izjemni formi, njegov soigralec pri klubu Cedevita Olimpija Edo Murić in naturalizirani krilni center Unicsa iz Kazana Jordan Morgan. Ob omenjenem tercetu bodo slovenske barve zastopali še: Alen Hodžić (Cedevita Olimpija), Jan Kosi, Luka Lapornik, Miha Škedelj (vsi Krka), Urban Durnik, Jurij Macura (oba Koper Primorska), Gregor Hrovat (Cholet/Fra), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Blaž Mesiček (Split), Jordan Morgan (Unics Kazan), Matic Rebec (Rouen Metropole), Luka Rupnik (Zaragoza) in Jan Špan (Dalteco Gipuzkoa). 

Iz vsake kvalifikacijske skupine se bodo po tri najboljše reprezentance uvrstile na evropsko prvenstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SVOBODA 2020
24. 11. 2020 09.16
+0
samo vprašam _ za koga bo janša navijal na tekmi z Madžari ? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ciercq
23. 11. 2020 09.57
-2
3tekme vsak oddigra pa mu drzava da drzavno pokojnino!!Slovenci pa morjo skrivat trupla v zmrzovalnikih da prezivijo mesec.Hvala supersportniki tega sveta
glavni Baja
23. 11. 2020 10.34
+3