Košarka

Mitrović: Prvi občutek je dober, o konkretnih imenih pa še ne bi govoril

Ljubljana, 11. 06. 2024 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo novo sezono začeli z novim glavnim trenerjem in novim športnim direktorjem. Oba sta se danes na novinarski konferenci prvič predstavila slovenski športni javnosti, poudarila visoke cilje kluba, o konkretnih imenih udeležencev na parketu pa za zdaj še nista govorila.

V ljubljanski košarkarski zasedbi so po koncu sezone 2023/24, v kateri so sicer osvojili trojček domačih lovorik, na mednarodni sceni pa ostali močno razočarani, kot novega trenerja pripeljali Zvezdana Mitrovića, ki je nazadnje deloval v turškem Galatasarayju. Že pred tem so sporočili, da bo vajeti na kadrovskem področju imel v rokah Španec Chechu Mulero.

Oba sta na današnji novinarski konferenci govorila o visokih cilja kluba in želji, da mu vrnejo značaj, ki se je v prejšnji sezoni nekako izgubil. A vsaj za zdaj ljubitelji košarke še niso mogli izvedeti, kdo bo te cilje skušal uresničiti kot igralec. O imenih namreč ne športni direktor ne trener še nista govorila, tako da sestava Cedevite Olimpije za naslednjo sezono še ni jasna.

Novi trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović se je predstavil slovenski javnosti.
Novi trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović se je predstavil slovenski javnosti. FOTO: Damjan Žibert

"Vesel in ponosen sem, da sem tu. Tudi v Španiji poznajo ta klub. Nisem človek besed, ampak dejanj. Zdaj je pred nami najbolj pomemben del sezone, ko ne smemo delati napak. Prvi del smo že izpolnili, ko smo pripeljali trenerja," je dejal športni direktor. "Seveda si v ekipi želimo imeti slovenske igralce. Ne morem še povedati, koliko jih bo oziroma kdo od teh, ki so igrali v zadnji sezoni, bo ostal. So pa zelo pomembni za nas," je še dodal Mulero.

"Občutek je dober. Lahko rečem, da se po 22 letih skorajda vračam domov, saj sem rojen v nekdanji skupni državi. Pa tudi v Ljubljani sem bil, ko sem kot pomočnik trenerja pri Budućnosti začel trenersko pot," pa je dejal novi strateg Ljubljančanov, Črnogorec Mitrović, ki ima trenerske izkušnje tudi v Monacu, Asvelu in Krivbasu.

Novi športni direktor ljubljanskih košarkarjev Chechu Mulero je na predstavitvi dejal, da bi si v novi sezoni želeli spremljati čim več domačih košarkarjev.
Novi športni direktor ljubljanskih košarkarjev Chechu Mulero je na predstavitvi dejal, da bi si v novi sezoni želeli spremljati čim več domačih košarkarjev. FOTO: Damjan Žibert

"Ne bi še o imenih, najprej potrebujem štab, lojalne ljudi, da se naredi prava energija. Glede igralcev pa smo v pogovorih dobesedno z na stotinami kandidatov. Veste, da proračun ni neomejen, ne moremo dobiti vsakega. Spremljamo pa igralce, ki bi jih želeli imeti. Pogovarjamo se, a to je proces, je šele začetek sezone," je o sestavi ekipe povedal trener. Dodal je še, da bo v ekipi obdržal del igralcev iz zadnje sezone, kot pomembno je poudaril slovensko jedro, a tudi pri tej temi o imenih ni govoril.

Tako so tudi cilji ostali še precej splošni. "Cilj je, da se pripravi dobra ekipa, potem je vse možno. Organizacija kluba je vrhunska, zdaj moramo narediti še del na parketu," je še povedal Črnogorec, ki je med letoma 2017 in 2019 svojo državo vodil kot selektor, kot pomočnik pa je na klopi Črne gore delal tudi med evropskim prvenstvom 2013 v Sloveniji.

Direktor kluba Davor Užbinec pa se je ob predstavitvi novih članov stroke zahvalil tudi trenerju Zoranu Martiću, ki je moštvo prevzel v težkem obdobju v krizi po koncu sodelovanja s Simonejem Piangianijem.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Castrum
11. 06. 2024 17.50
+2
Nikoli in nikdar si nisem predstavljal, ba bodo biser slovenske košark vodili balkanci. Odkar so balkanci prevzeli komando nad Olimpijo, ne spremljam več njihovih tekem. Ker to je sramota za Slovenijo.
marjank
11. 06. 2024 17.29
-1
NUJNO PRIPELJITE SIRNIKA IZ DOMŽAL!PREKINITE PA Z ŠAŠKOVOM,TA NI PRIMEREN ZA CO!
gullit
11. 06. 2024 15.43
+1
Bom jaz napovedal, prihaja reprezentant A. Nikolić.
Amor Fati
11. 06. 2024 14.24
+4
Meni še zdaj ni jasno kaj poleg počne Grega Nachbar, pa tudi kakšno delo opravlja Erazem Lorbek. A je Gregi sploh kdaj vodil kakšno tekmo? A se je Erazem sploh kdaj pojavil na kakšni tekmi, oziroma, treningu?