Košarka

Morgan ob vrnitvi v Ljubljano: V Stožicah prideta v poštev zgolj zmagi

Ljubljana, 25. 11. 2020 15.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od nosilcev igre dodobra spremenjene slovenske moške članske košarkarske izbrane vrste Jordan Morgan je ob vrnitvi v Ljubljano priznal, da je za njim zelo naporna 16-urna pot iz Kazana, kjer si od letošnjega poletja služi kruh, a da je vzhičenje ob ponovnem snidenju z reprezentančnim kolegi toliko večje. Prihajajoči kvalifikacijski tekmi z Madžarsko in Ukrajino v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2022 sta za naturaliziranega Američana morda celo najpomembnejši doslej.

Nekdanji košarkar Cedevite Olimpije, ki v letošnji sezoni z odličnimi igrami navdušuje navijače Unicsa iz Kazana, verjame, da bo z reprezentančnimi soigralci kos bližajočima se kvalifikacijskima preizkušnjama za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2022, ki ga bodo gostile Italija, Nemčija, Češka in Gruzija.

Slovensko košarkarsko izbrano vrsto v soboto, 28. novembra, čaka prva od skupno dveh tekem v tako imenovanem ljubljanskem mehurčku v sklopu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022. Najprej bodo izbranci Aleksandra Sekulića odmerili moči z Madžarsko, dva dni pozneje, torej v ponedeljek, 30. novembra, pa še z Ukrajino. Obe tekmi si boste kot vselej lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO (ob 20.00).

"Morda se mnogi še ne zavedajo, kako pomembni tekmi nas čakata v soboto z Madžarsko in v ponedeljek z Ukrajino (obe tekmi si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A in Voyo od 20.00 naprej, op. p.). Februarsko reprezentančno okno je bilo zelo specifično za vse nas. Sploh zame, ki sem prvič okusil čar igranja za nacionalno vrsto. Dejstvo je, da na nobeni tekmi večina reprezentanc ni nastopila v polni zasedbi. Podobno je tudi tokrat, saj pogrešamo tri odlične soigralce, a tako pač je v športu in življenju. Tisti, ki smo tukaj, bomo storili vse, da zmagamo obe tekmi in s tem storimo zelo pomemben korak k želeni uvrstitvi na EP," je zbranim predstavnikom "sedme sile" prek videokonference uvodoma sporočil Jordan Morgan, ki bo podobno kot pred devetimi meseci eden od glavnih adutov novega selektorja Aleksandra Sekulića

Jordan Morgan je eden od nosilcev igre dodobra spremenjene slovenske košarkarske izbrane vrste.
Jordan Morgan je eden od nosilcev igre dodobra spremenjene slovenske košarkarske izbrane vrste. FOTO: Fiba

Prva izbira pod obročema
"Igralci smo nekoliko utrujeni zaradi zgoščenega urnika tekem, a do sobote je še dovolj časa, da se spočijemo in ustrezno pripravimo na prvega tekmeca. Madžarska bo zagotovo zahteven nasprotnik, a igramo na domačem parketu v Stožicah, zato je edini cilj na obeh obračunih zmaga. Menim, da drugače niti ne smemo razmišljati, saj imamo dovolj kakovostno reprezentanco, ki se lahko enakovredno kosa s komerkoli," je prepričan Morgan, ki bo ob odsotnosti centra ljubljanske Olimpije Žige Dimca bržkone prva izbira selektorja Sekulića za igro pod obročema.

"V torek zvečer smo začeli z uigravanjem napadalnih kombinacij. Ta reprezentanca lahko igra na različne načine, in menim, da je to naša prednost pred tekmeci. Naš strokovni štab bo storil vse, da nas kar najbolje pripravi na prihajajoči tekmi. Z Ukrajinci še nismo igrali, a gre za dobro reprezentanco, ki ti lahko povzroči ogromno preglavic, če nisi pravi. Na vsak način bo treba odigrati kakovostno na obeh straneh igrišča in zmagati. S tem bi si olajšali delo pred zadnjima tekmama," še dodaja dobro razpoloženi Morgan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Eastman
25. 11. 2020 17.21
+1
A Mahniću bo kaj twitnil o raznolikosti?