Košarka

Mornar v Stožicah prekinil zmagoviti niz Cedevite Olimpije

Ljubljana, 27. 12. 2020 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
0

Cedevita Olimpija je na domačem parketu v 12. krogu lige Aba izgubila z zasedbo Mornarja iz Bara (88:93). S tem so zmaji prekinili serijo petih zaporednih zmag, vknjižili pa so šele drugi poraz v tej sezoni lige Aba. To je bil sicer tudi prvi domači poraz Olimpije po 335 dneh.

Eden od derbijev lige je pripadel Mornarju, katerega trener Mihailo Pavićević je pred dvobojem opozarjal, da Olimpija trenutno igra bržčas celo najboljšo košarko v ligi. Toda v prvi četrtini Ljubljančani niso upravičili te ocene, saj so se znašli v visokem zaostanku.

Drugačno zgodbo so izbranci Jurice Golemca, kot že nekajkrat v sezoni, pisali v drugem polčasu, ko so se tekmecu približali, a do preobrata ni prišlo. Tudi zaradi obrambe – Golemac je poudarjal, da brez prave obrambe ne bo zmage proti Mornarju –, ki je prejela največ točk v tej sezoni lige Aba.

Ljubljančani so v prvih desetih minutah za tri točke metali 1/7, proste mete pa 3/10, na drugi strani so bili precej natančnejši gosti, ki so pobegnili za 18 točk. V drugi četrtini so ušli tudi za 20 točk, sicer pa so Olimpijo ves čas držali na varni razdalji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V tretji četrtini pa so domači le pokazali boljši obraz in med drugim dosegli delni izid 9:0, s katerim so se Mornarju približali na šest točk in napovedali razburljivejši zaključek obračuna. V zadnjih desetih minutah so šli z –10, se še približali na šest točk, a so gosti vselej pravočasno zadeli in jemali voljo domači ekipi, ki se je šest minut pred koncem spet znašla v zaostanku 16 točk.

Nepopustljivost je domače spet pripeljala bližje, Jarrod Jones bi lahko s prostima metoma 1:17 minute pred koncem poskrbel le za štiri točke razlike, a je oba meta zgrešil, na drugi strani pa je Kenneth Gabriel z zabijanjem Mornar spet popeljal na osem točk razlike. Ko je še s 36 točkami neustavljivi Jacob Pullen položil za 93:83, je bilo upov konec.

Pri domačih je bil s 24 točkami najbolj razpoložen Jaka Blažič, temu je dodal še devet skokov in pet podaj.

Izid:
Cedevita Olimpija – Mornar Bar 88:93 (15:33, 23:22, 26:19, 24:19)

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.