Košarka

Murić: Verjamemo, da lahko presenetimo Partizan

Ljubljana, 25. 05. 2023 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., S.M.
Komentarji
3

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je bržkone najtežja možna naloga na poti do želenega finala v regionalni košarkarski ligi ABA. Nasproti jim bo namreč stalo moštvo beograjskega Partizana, ki je redni del sezone v tem tekmovanju zaključilo povsem na vrhu, za nameček pa so varovanci legendarnega Željka Obradovića močan pečat pustili tudi v elitni Evroligi, kjer jim je zgolj splet nesrečnih okoliščin preprečil nastop na zaključnem turnirju četverice v Kaunasu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pred košarkarji Cedevite Olimpije je vrhunec sezone
    02:03
    Iz 24UR: Pred košarkarji Cedevite Olimpije je vrhunec sezone
  • Edo Murić pred polfinalno serijo s Partizanom v ligi ABA: "Če ne bomo verjeli v svoje zmožnosti, je bolje, da ne odpotujemo v Beograd."
    03:03
    Edo Murić pred polfinalno serijo s Partizanom v ligi ABA: "Če ne bomo verjeli v svoje zmožnosti, je bolje, da ne odpotujemo v Beograd."

Kot je na današnji novinarski konferenci v ljubljanskih Stožicah nekajkrat poudaril kapetan Cedevite Olimpije, bo za morebiten uspeh v polfinalni seriji, ki se igra na dve dobljeni zmagi, treba odigrati dve ali celo tri popolne tekme.

"Zadovoljen sem, da smo se uvrstili v polfinale lige ABA. Menim, da smo povsem zasluženo med štirimi najboljšimi regionalnimi moštvi. V polfinalu nam bo nasproti stalo moštvo Partizana, ki je v dozdajšnjem delu v tem tekmovanju sezone pokazalo največ. Zavedamo se, da nas čaka najtežja možna ovira, ampak to ne zmanjšuje naših ambicij. Iz tega polfinalnega obračuna želimo priti kot zmagovalci in se boriti za lovoriko," je uvodoma dejal eden najizkušenejših mož v zeleno-oranžnem dresu Edo Murić, ki o polfinalnem tekmecu govori z izbranimi besedami.

Kapetan Cedevite Olimpije Edo Murić je optimističen pred polfinalno serijo s Partizanom v regionalni ligi ABA.
Kapetan Cedevite Olimpije Edo Murić je optimističen pred polfinalno serijo s Partizanom v regionalni ligi ABA. FOTO: Luka Kotnik

Slabosti Partizana? Zelo malo jih je

"Mislim, da je bila edina slabost Partizana v četrtfinalu proti Studentskemu centru predvsem psihična iztrošenost po nesrečnem evroligaškem porazu z Realom. Potem pa je tu še zelo motiviran tekmec, ki je odigral izjemno četrtfinalno serijo. Studentski centar je v letošnji sezoni že marsikoga presenetil, trener Andrej Žakelj jih je odlično pripravil, toda na tretji tekmi je vendarle prišla do izraza razlika v kakovosti. Vemo, da nas čaka zelo zahteven nasprotnik, ki si je začrtal zgolj en cilj: zmago v ligi ABA. Veliko bo odvisno od prve tekme v Beogradu, ki jo bomo morali odigrati brez napak, če bomo želeli računati na presenečenje. O njihovi kakovosti ni treba izgubljati besed," se zahtevnosti prihajajočih obračunov s Kevinom Panterjem, Mathiasom Lessortom in druščino zaveda dolgoletni slovenski reprezentant.

Na novinarsko vprašanje, ali je Cedevita Olimpija v določeni prednosti, ko je govora o svežini moštva v primerjavi z neprimerno bolj obremenjenim Partizanom, je Murić odgovoril: "To je vselej dvorezen meč. Lahko se obrne v eno ali drugo smer. Res je, da smo mi nekoliko bolj sveži v primerjavi s Partizanom, a po drugi strani so oni v zadnjem obdobju odigrali bistveno več močnejših tekem, s čimer so lahko stopnjevali svojo formo. Bomo videli že v soboto, kdo je bil v prednosti pred začetkom dvoboja. Menim, da možnosti za zmago v Beogradu so, a bomo morali za to odigrati praktično brezhibno tekmo." 

Odlični ameriški organizator igre Yogi Ferrell bo ob odsotnosti rojaka Josha Adamsa moral prevzeti veliko večjo odgovornost na svoja pleča.
Odlični ameriški organizator igre Yogi Ferrell bo ob odsotnosti rojaka Josha Adamsa moral prevzeti veliko večjo odgovornost na svoja pleča. FOTO: Luka Kotnik

Odsotnost Josha Adamsa je velik hendikep

Pri Ljubljančanih se bo odsotnost enega od nosilcev igre na položaju organizatorja igre Josha Adamsa še kako poznala. "Josh je bil večji del sezone eden naših ključnih igralcev. Ni treba izgubljati besed, da se bo njegova odsotnost v naši igri zagotovo poznala. To bo Partizan skušal izkoristiti tako, da bo še bolj pritisnil na Ferrella, zato pa bodo morali ostali fantje stopiti nekoliko bolj v ospredje in pokazati, iz kakšnega testa so," pravi Edo Murić, ki je na koncu druženja s predstavniki sedme sile nekaj besed namenil tudi neverjetni navijaški podpori, ki jo je Partizan deležen prav na vsaki tekmi. 

"Glede na to, da sem nekoč igral v črno-belem dresu, vam lahko zagotovim, da gre za najboljše navijače na svetu. To, kar so oni pripravljeni storiti za ljubljeni klub, ne zmore nihče drug. Že sam podatek, da imajo košarkarji Partizana na gostovanjih večjo podporo kot gostitelj tekme, dovolj zgovorno priča o njihovi privrženosti klubu. Upam, da bomo tudi mi deležni spodobne spodbude od naših privržencev," je zaključil Murić.    

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kala 09
25. 05. 2023 18.01
+6
orthodox rs
25. 05. 2023 17.58
-1
Vsem srcem za Olimpijo.... Kupljeni patliđan cao zdravo....
zmerni pesimist
25. 05. 2023 17.50
+6