Košarka

Murić objokuje odsotnost navijačev: Ob vseh teh zmagah bi bile Stožice že lepo polne

Ljubljana, 12. 12. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ljubljanska Cedevita Olimpija si je z zmago nad grškim Promitheasom na zaostali tekmi petega kola Evropskega pokala prvič v zgodovini priigrala svoje mesto med najboljšimi 16 moštvi. Ljubljana in Slovenija sta oziroma bosta znova priča vrhunski klubski košarki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V sezoni 2018/19 je bil del zagrebške Cedevite tudi Edo Murić. Skupaj z Rokom Lenijem Ukićem sta zmaja postala prva igralca v zgodovini Cedevite Olimpije, ki sta se med najboljših 16 ekip drugega najkvalitetnejšega košarkarskega tekmovanja Stare celine prebila tako z ljubljanskim kot tudi z zagrebškim kolektivom. "Naše delo ni zaključeno," je po uvrstitvi med 16 najboljših za uradno spletno stran kluba povedal Murić, ki je tekmo sklenil z devetimi točkami in šestimi skoki, zadel pa je tudi zadnja prosta meta na tekmi, s katerima je potrdil tesno zmago Cedevite Olimpije. "V prvem polčasu smo igrali daleč od tega, kar je glavni trener zahteval od nas. Igrali smo po liniji najmanjšega odpora, to pa ni to, kar si trener Jurica Golemac želi. Bili smo utrujeni, saj smo pred dvema dnevoma že odigrali težko tekmo. To ni izgovor. Z dobro igro v obrambi smo dobili samozavest v napadu, in to je olajšalo zadeve. V drugem polčasu smo pokazali pravi obraz in dobili tekmo."

Edo Murić
Edo Murić FOTO: KK Cedevita Olimpija

Ravno v sezoni, ko Ljubljančani dosegajo številne uspehe, pa je navijače od tribun Arene Stožice in številnih drugih športnih tekmovanj oddaljila pandemija covida-19. Le s skupnimi močmi bomo pandemijo premagali, Murić pa izpostavlja, da si želi, da bi nam to uspelo čim prej. "Navijači zagotovo manjkajo, a to ni izgovor za to, da zaigramo slabo. Manjkajo nam, manjkajo tudi ostalim ekipam, kar je na nek način edino pošteno. Prednost domačega terena je izgubila svoj smisel. Toda treba je igrati, treba je najti motivacijo in prikazati dobre igre tudi brez njih. Zagotovo je lažje igrati z navijači na tribunah, saj te prav oni dvignejo, ko jih potrebuješ. Zelo nam je žal, da covid-19 vpliva na naša življenja in da navijačev ni z nami v Stožicah, saj verjamemo, da bi bila dvorana zdaj že kar lepo napolnjena. Toda gremo naprej in upamo, da bodo čim prej z nami."

Jurica Golemac je prepričan, da bodo zmaji v teh sezoni še zelo napredovali.
Jurica Golemac je prepričan, da bodo zmaji v teh sezoni še zelo napredovali. FOTO: KK Cedevita Olimpija

Misli so Muriću za trenutek švignile tudi proti drugemu delu Evropskega pokala, a še prej se morajo zmaji odpraviti v Patras in se udariti s Promitheasom, v nedeljo pa jih čaka še dvoboj desetega kola Lige ABA proti zagrebški Ciboni. "Če ne misliš, da lahko premagaš vsakega, ne smeš igrati košarke. Mi smo dobra ekipa s kvaliteto. Veliko časa preživimo v dvorani. Ničesar ne prepuščamo slučaju. Iz tekme v tekmo igramo bolje, napredujemo, in to mi je zelo všeč. Upam, da bomo vsi ostali zdravi, saj potem ne dvomim v to, da bomo šli vsako tekmo na zmago."

Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pomlad14
12. 12. 2020 11.37
-2
Naj bodo srečni, da sploh lahko igrajo, ne pa da še hočejo občinstvo.
Tomo Ivic
12. 12. 2020 09.42
+0
Še en kavč trener, ki vse ve o košarki. Namesto da bi gledali z pozitivne strani na današnji čas, nekateri še vedno jokajo za starimi časi o katerih nimajo pojma, verjetno so pa v tistih starih časih govorili o še starejših jugo časih.... skratka nikoli zadovoljni...
tekač
12. 12. 2020 09.35
-3
Gledal sem zadnjo tekmo Cedevite Olimpije in morajo fantje še " fajn" delati, da bodo dobili publiko. Veliko je tujcev in ne vem če je to moštvo res sposobno kaj več. Je pa napredek. Jaz mislim,da imamo dosti slovenskih fantov za tak nivo košarke. Samo prav nabor in poštenje v klubih pa bi jih imeli veliko. Tako pa igrajo v klubih igralci od očkov,ki imajo denar in tako imamo kar imamo. Pa še to imamo kar dosti. Od tiste Olimpije,ki je bila včasih pa jih loči še svetlobna leta...
dark horse
12. 12. 2020 09.34
Verjetno je zelo solzen ja🙈🙈🙈
hotchilipoper
12. 12. 2020 09.29
-2
Murić pejt v ameriko,tam je denar
pepi bolcev
12. 12. 2020 09.14
+2
Smaci, najprej se slovensk nauc, potem bos pa lahko o postenih Slovencih pametoval.
športnik66
12. 12. 2020 09.04
+4
Nikakor ne razumem, zakaj na športne tribune ne spustijo določeno število navijačev? Pač razmak med njimi naj bo 1,5 m, a v Stožicah, ki sprejmejo ca 10.000 navijačev, bi jih pa vsekakor ca 1.500 lahko prišlo navijat za svoj klub. Cena vstopnic pa pač dvojna ali trojna. Sedežev bilo malo, omejeno število, cene temu primerna. Klubi pač rabijo denar za preživetje. Tudi oni so podjetje, ki ima stroške.
Ciercq
12. 12. 2020 08.11
+0
Idi tam zbirej za KK Koper pa ne lajaj u prazno. Olimpijo ste tudi že uničili to ni več slovenski klub so ga izropali pošteni slovenci
tekač
12. 12. 2020 09.40
-1
Smaći, čeprav imaš res polomljeno slovenščino ti dam vsebinsko prav. To ni več Olimpija,ampak neko moštvo, ki ga vsaj pravi navijači težko sprejemamo.