Košarka

Jamal Murray: Jemo. Spimo. Igramo košarko. In nato vse ponovimo

Orlando, 13. 07. 2020 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaključek rednega dela lige NBA in letošnja končnica bosta nekaj posebnega, tudi zaradi dolgega premora. Veliko bo možnosti za presenečenja, saj je vprašanje, kako se bodo košarkarji privadili na razmere v "mehurčku" na Floridi. Trenutno situacijo je dobro povzel Denverjev branilec Jamal Murray, ki je dejal, da ni v tekmovalni formi in dodal, da rutina v Orlandu ni prav nič zanimiva.

Jamal Murray je ob prvem zvezdniku moštva Nikoli Jokiću eden ključnih igralcev moštva Denver Nuggets, ki ima resne "apetite" v boju za naslov prvaka lige NBA v letošnji sezoni. V moštvu iz Denverja je tudi slovenski reprezentant Vlatko Čanćar, ki bo v Orlandu eden od trojice slovenskih igralcev, seveda bosta na Floridi igrala tudi Miamijev Goran Dragić in Dallasov Luka Dončić.

Jamal Murray in Kyle Korver
Jamal Murray in Kyle Korver FOTO: AP

Je pa Jamal Murray dobro povzel trenutno stanje, kar se tiče forme in opozoril na težavo, ki zna biti ključna ob nadaljevanju ligaške sezone v ligi NBA. Liga "stoji" od 11. marca in prve okužbe (Utahovega Rudyja Goberta), košarkarji so bili najprej dolgo brez skupinskih treningov, da pravih tekem niti ne omenjamo. To bi znala biti velika težava ob vrnitvi na igrišča in vprašanje je tudi, koliko časa bodo košarkarji potrebovali, da bodo na nivoju pred začetkom pandemije koronavirusa, ko se je že bližal konec rednega dela sezone. Zato je to zanesljivo priložnost za presenečenja, glede na to, kako se bodo igralci privadili na razmere v "mehurčku" v Orlandu, ko bo rutina malce drugačna, kot je na njihovih tekmah v domačem okolju. 

Murray je v pogovoru z novinarjem ESPN dejal: "Nisem v igralni formi. Če je kdo tukaj v formi (v Orlandu), človek, potem delajo nekaj, kar ne bi smeli." Nato je tudi povzel, kaj sploh počne v "mehurčku" v Disney Worldu: "Jem. Igram video igre. Gledam Netflix. Igram košarko. Spim. In potem vse ponovim."

Denver veliko stavi na srbskega centra Jokića, ki pa se je v času bivanja v domovini okužil z novim koronavirusom, tako kot še nekateri srbski športniki, predvsem teniški igralci. Kot kaže je z njim že vse v redu, saj čakajo, da se bo pridružil soigralcem v Orlandu. Na vprašanje, kako težko čaka, da se bo Jokić pridružil ekipi, pa je Murray dejal: "Če nima koronavirusa, potem v redu. Upam, da ga ne bo imel, ko pride sem, da ne kontaminira mehurčka. Bo pa dobro, ko bomo spet zbrani vsi soigralci."

Vsekakor bo zanimivo spremljati razplet od igranju zadnjih tekem rednega dela, nato pa ekspresno sledi končnica. Prav zato ni mogoče prav veliko napovedovati. Zaključek rednega dela sledi 30. julija z 22 ekipami od 30, nato se jih bo 16 v končnici od 17. avgusta dalje pomerilo za naslov prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
13. 07. 2020 14.45
+4
Nba bo show, presenecenja bojo prakticno vsak dan