Košarka

Na tržnici NBA spremembe za Gasola, Teodosića, Mirotića, ne pa tudi za Davisa

New York, 08. 02. 2019 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V košarkarski ligi NBA so bile bolj kot tekme v ospredju spremembe na "tržnici" ob zaključku prestopnega roka. Moštva so sklenila kar nekaj zanimivih poslov, tako Marc Gasol odhaja iz Memphisa, medtem ko Anthony Davis ostaja v New Orleansu.

Najbolj odmeven je bil prestop Španca Marca Gasola, ki je zapustil Memphis in je novi član Toronta, zanj so v drugo stran poslali štiri igralce: Jonasa Valančiunasa, Delona Wrighta, C. J. Milesa in izbor drugega kroga nabora leta 2024. Los Angeles Clippersi so se razšli s Milošem Teodosićem, ekipa mu je izplačala 12 milijonov dolarjev pogodbe in bo lahko poiskal nov klub, omenja se njegovo vrnitev v Evropo, kjer se zanj najbolj zanima Efes iz Carigrada.

Anthony Davis, ki je želel izsiliti prestop, kljub želji ostaja član New Orleans Pelicansov, saj pelikani niso dobili dovolj dobre ponudbe zanj. Črnogorec Nikola Mirotić pa je okrepil Milwaukee, kjer bo združil moči z grškim zvezdnikom Giannisom Antetokounmpom. Milwaukee, prvo moštvo Vzhoda in Toronto, drugi na lestvici, sta se močno okrepila, kar obeta izjemen dvoboj v tej konferenci in tudi v lovu na naslov prvaka lige NBA.

Marc Gasol (desno)
Marc Gasol (desno) FOTO: AP

Rondo odločil tekmo proti svojemu nekdanjemu klubu
Rajon Rondo, nekdanji igralec Bostona, je v košarkarski ligi NBA zadel ob zvoku sirene za zmago Los Angeles Lakersov s 129 : 128. Dvaintridesetletnik je začel kariero v Bostonu in tam preživel osem sezon, preden se je leta 2014 preselil v Dallas, kjer zdaj igra Luka Dončić, po nekaj selitvah pa pristal v Los Angelesu. Jezerniki so zmagali v dramatični končnici le dva dni po ponižujočem porazu z Indiano z 42 točkami razlike. Tudi tokrat je kazalo slabo, v drugi četrtini so zaostajali s 35 : 53, nato pa je sledila tretja četrtina, v kateri je Los Angeles dosegel 42 košev in nato do konca obdržal možnost za zmago. Prinesel jo je igralec, ki je igral pomembno vlogo leta 2008, ko je Boston osvojil naslov prvaka, je zapisal STA.

Pascal Siakam je s 33 točkami in 14 skoki vodil Toronto Raptors do gladke zmage s 119 : 101 proti Atlanti Hawks in zapolnil vrzel, ki je nastala zaradi odsotnosti poškodovanega Kawhija Leonarda. Pri zmagi ekipe Oklahoma City Thunder si je največ zaslug pripisal Russell Westbrook, ki je za slavje s 117 : 95 nad Memphis Grizzlies dosegel trojni dvojček (15 točk, 13 skokov, 15 podaj). Hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović je bil z 29 točkami, zadel je 12 od 19 metov iz igre, najboljši igralec Indiane Pacers, ki je s 116 : 92 nadigrala Los Angeles Clippers.

Izidi:
Indiana Pacers - LA Clippers                116 : 92
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves      122 : 112
Atlanta Hawks - Toronto Raptors             101 : 119
Boston Celtics - Los Angeles Lakers         128 : 129
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies   117 : 95
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs  127 : 118

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rossonero.acm
08. 02. 2019 12.17
+6
Teodosić se je pa nasedel v nba.. Nazaj v Evropo, res..ajd