Košarka

Nabor lige NBA: Dallas povezujejo s 'košarkarskim Messijem'

Barcelona, Dallas, 10. 06. 2020 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinskega organizatorja igre Leandra Bolmara bi lahko na prihajajočem naboru severnoameriške košarkarske lige NBA izbrali Dallas Mavericksi, za katere v zadnjih dveh sezonah tako uspešno igra Ljubljančan Luka Dončić.

Trener Barcelone Svetislav Pešić (na fotografiji) bi lahko ostal brez velikega talenta.
Trener Barcelone Svetislav Pešić (na fotografiji) bi lahko ostal brez velikega talenta. FOTO: AP

Madridski športni časnik MARCA je navajal izračune simulacije prihajajočega nabora lige NBA, ki 203 cm visokega 19-letnega Argentinca Leandra Bolmara uvrščajo v ekipo Dallas Mavericks. Biser Barcelone je po poročanju dnevnika MARCA s svojimi predstavami opozoril nase tudi na drugi strani velike luže, simulacija na spletni strani Tankathon.com pa mu je podelila 18. oziroma 31. mesto na naboru, ravno takrat, ko naj bi priložnost za podpis pogodbe s katerim od mladih talentov, ki bodo na voljo, dobili Teksašani.

Ti so v polno zadeli že pred dobrima dvema letoma, ko so si v menjavi igralcev z Atlanto Hawksi zagotovili usluge zvezdnika Real Madrida in slovenske reprezentance Luka Dončića. Bolmara se je zaradi izjemne nadarjenosti in dejstva, da je Argentinec, v Španiji in domovini že oprijel vzdevek "košarkarski Messi". Z velikanom nogometne ekipe Barce Lionelom Messijem so sicer v preteklosti primerjali tudi Dončića, ki sam kot nekdanji član Reala sicer nikoli ni skrival naklonjenosti do Portugalca Cristiana Ronalda, pregovornega "večnega tekmeca" argentinskega zvezdnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pešić: Izžareva zmagovalno miselnost
"Njegove spretnosti in sposobnost nadzora žoge ter podaje so nekaj posebnega za igralca, ki v višino meri 2,03 metra in ima 19 let. Mavericksi, ki so močno povezani z mednarodnim prizoriščem, lahko cenijo njegovo ustvarjalnost in igro, stavijo pa lahko tudi na to, da se bo njegov met še izboljšal (27,9-odstotna uspešnost pri metih za tri točke v Evroligi in elitnem španskem prvenstvu)," so pri Tankathonu zapisali o košarkarju, ki je večji del svoje kariere preživel v španskem tretjeligaškem tekmovanju.

"Bolmaro je prihodnost. Gre za igralca, ki ima samozavest, lakoto po zmagah in ki izžareva zmagovalno miselnost," je talentiranega varovanca pred časom pohvalil trener članske ekipe Barcelone Svetislav Pešić, ki mu je ponudil nekaj priložnosti v elitni državni ligi ACB:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Žreba pred naborom, ki določi vrsti red, po katerem bodo izbirale ekipe, sicer sredi pandemije novega koronavirusa še niso opravili. Po zadnjih napovedih bi ga lahko izvedli 25. avgusta, nabor pa bi bil nato na sporedu 15. oktobra. Lamelo Ball (Illawarra Hawks) bo po zadnjih napovedih izbran kot prvi, veliko možnosti imajo Detroit Pistonsi, sledijo Anthony Edwards (Georgia/Atlanta Hawks), James Wiseman (Memphis/Washington Wizards), Obi Toppin (Dayton/Minnesota  Timberwolves) in Tyrese Haliburton (Iowa State/Golden State Warriors). Že smo tudi poročali o Deniju Avdiji, članu telavivskega Maccabija, ki bi lahko odšel k Michaelu Jordanu in Charlotte Hornetsom.

Nekaj najlepših potez Bolmara v dresu Barcelone:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
11. 06. 2020 11.18
+2
Meni se zdi, da bolj mediji iščejo naslednika Dončića, med tem pa pozabljajo, da o takšni izven serijski talenti - talenti desetletja. Barcelona B igra, če prav vem v drugi ali tretji španski košarkarski ligi pa tudi tam nima impresivne statistike, kot jo je imel Dončić med prvokategorniki, da ne omenjamo, da je bil Dončić CCA. dve leti že eden od nosilcev Reala, predvsem zadnjo leto pred odhodom v NBA pa eden najbolših, če ne najboljši košarkar Evrope, kar je potrdil tudi z osvojenimi ne samo lovorika, temveč MVP-ji tako v Španiji, kot Evroligi. Primerjava se mi tu zdi, z vsem spoštovanjem do Leandra Bolmara nesmiselna, predvsem, če vemo kaj je pri Bolmarovih letih že v Evropi "pomenil" oz. dosegel Luka Dončić. Če se bo Dalas odločil za to potezo bo po mojem mnenju ta nespametna, saj potrebujejo okrepitve na praktično vseh drugih položajih prej, kot na poziciji organizatorja igre, da bi pa kot svojo možnost na naboru porabili ravno za to, da v klub pripeljejo z Drafta organizatorja igre pa vsaj meni, kot recimo temu laiku, ne bi bilo smiselno ....
JOSEPH HAYDN
10. 06. 2020 14.13
+12
Mene osebno ni prepričal pa dosti spremljam Evroligo. Da pa bi nadomestil Luko je nemogoče, saj je naš dragulj pri 17-ih že bil nosilec igre Reala medtem ko je Bolmaro prihajal s klopi in dobival bolj drobtinice za igro
ochi
10. 06. 2020 14.06
+7
Eh? Po videnem ima se veliko da ujame doncica.
Opta Musi
10. 06. 2020 14.04
+12
Košarkarski messi? Dončič ga bi šolal pri 14. Letih.
Cogo
10. 06. 2020 14.00
-1
Organizatirja igre!? Bo nadomestil dončiča?
Komendator
10. 06. 2020 13.55
+10
OK, bel je, dober bo za igranje v Texasu....😉😉