Košarka

Nachbar po koncu Evrolige: Težka, a nujna odločitev

Barcelona, 26. 05. 2020 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Evrolige na čelu z direktorjem Jordijem Bartomeujem je v ponedeljek naznanilo, da se zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena sezona 2019/20 ne bo nadaljevala oz. dokončala. Z odločitvijo so se strinjali popolnoma vsi košarkarji, je poudaril predsednik sindikata košarkarjev Evrolige Boštjan Nachbar.

Boštjan Nachbar je že pred tedni poudarjal, da je možnosti za nadaljevanje Evrolige malo.
Boštjan Nachbar je že pred tedni poudarjal, da je možnosti za nadaljevanje Evrolige malo. FOTO: POP TV

"Po eni strani sem zadovoljen, po drugi ne. Videli smo neverjetno sezono Evrolige. Popolnoma vsi igralci so se strinjali z odločitvijo, da se tekmovanje konča," je v pogovoru za Radio Marca izpostavil Slovenec, ki dve leti vodi sindikat košarkarjev Evrolige. "Zdravje je na prvem mestu. Najpomembneje je zdravje igralcev. Pomembno je, da se v evropski košarki spremeni razmišljanje. Zdaj se v pomembne odločitve vključuje tudi košarkarje," je dodal nekdanji košarkar, ki si je uspešno kariero zgradil tudi v ligi NBA. Čez Lužo je največji pečat pustil v dresu New Jersey Nets.  

Čeprav sta se Evroliga in EuroCup predčasno zaključila, pa nekatere nacionalne lige še kar verjamejo v to, da bodo prvenstvo dokončale. Med njimi tudi nemška in španska. "Moti me to, da v nekaterih ligah igralci nimajo vpliva na odločitve. Imam nekaj dvomov o vrnitvi lig v Nemčiji, Španiji in Izraelu," je jasen Nachbar.  "Eno je organizirati turnir v eni državi, drugo pa na mednarodni ravni. Težko je bilo sprejeti odločitev o nenadaljevanju Evrolige, toda to je bilo nujno," je prepričan 39-letni Slovenec. Med možnimi scenariji za nadaljevanje Evrolige je bil tudi nadaljevanje v enem mestu – med glavnima kandidatoma sta bila tudi Beograd in Ljubljana –, a se je vodstvo Evrolige na koncu odločilo, da se sezona ne bo dokončala. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
26. 05. 2020 16.25
+7
Ni čisto res glede strinjanja zaključka sezone, saj ja Panathinaikos želel igrati naprej. Zagotovo ne ključna stvar ampak vseeno naj se pove tako kot je
Vesna Kovacevic
26. 05. 2020 16.03
-3
Kar v redu saj bo se sporta lp