Košarka

Bečirović: Tudi če bi igrali še 14 dni, tekme ne bi dobili

Carigrad, 09. 09. 2010 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija je v Turčiji doživela enega najhujših porazov na mednarodni košarkarski sceni. Turška reprezentanca je blestela v vseh segmentih igre. Z agresivno obrambo na robu prekrška je preprečevala koše, na drugi strani igrišča pa je bila skoraj nezgrešljiva.

Turška statistika po prvem polčasu je bila blesteča; 72-odstotni met iz igre in kar osem zadetih trojk od enajstih poskusov.
Turška statistika po prvem polčasu je bila blesteča; 72-odstotni met iz igre in kar osem zadetih trojk od enajstih poskusov. FOTO: Reuters
Naša košarkarska reprezentanca bo po visokem porazu v četrtfinalu SP proti Turkom v petek igrala z aktualnimi svetovnimi in evropskimi prvaki Španci za razvrstitev od petega do osmega mesta, Turčija, ki se je prvič v zgodovini uvrstila med štiri najboljše na SP, pa se bo s Srbijo pomerila za vstopnico v veliki finale. "Turki so tekmo začeli veliko bolj agresivno in z večjo željo ter to agresivnost stopnjevali iz minuto v minuto. Posledica tega je bil tudi odličen met za tri in dve točki, kar je ob tolikšnem trošenju energije v obrambi redko. Vseeno, mi nismo bili pravi in vprašanje je bilo le, kakšna bo razlika, ki je že po prvih dveh četrtinah znašala 20. Mi smo se s spremembo obrambe, ki je bila nekoliko bolj agresivna, poskušali vrniti, a danes enostavno ni bila naša tekma in tudi, če bi igrali še 14 dni, je ne bi dobili," je po bolečem porazu, ki je Slovence oddaljil od boja za odličja, povedal selektor Memi Bečirović.

Varovanci selektorja Bogdana Tanjevića so imeli vse v svojih rokah: rezultat na semaforju, igro na parketu in gledalce na tribunah.
Varovanci selektorja Bogdana Tanjevića so imeli vse v svojih rokah: rezultat na semaforju, igro na parketu in gledalce na tribunah. FOTO: Reuters

"Ko se Turki razigrajo, za sabo povlečejo publiko, zadenejo kakšno trojko ter speljejo dober protinapad, jih to zelo dvigne in jih je težko ustaviti. Ko so dobili samozavest, se jim nismo znali postaviti po robu in na koncu so nas nadigrali. V tem trenutku ni kaj za razmišljati, saj je potrebno pogledati, kaj smo vsi skupaj naredili," razmišlja Uroš Slokar, ki je navkljub močno poškodovani mišici stisnil zobe in pomagal soigralcem ter bil z desetimi doseženimi točkami eden boljših v sicer povprečni slovenski reprezentanci. "Čestitke Turčiji za zasluženo zmago. Bila je boljša v vseh segmentih igre in po pravici povedano, tudi če bi danes igrali na nevtralnem terenu, bi Turčija zmagala. Izjemno učinkovito je odprla tekmo, zadela praktično vse, tako da smo se hitro znašli v zaostanku. Ko pa ima Turčija takšno prednost, jo je pred domačimi gledalci praktično nemogoče uloviti," pa je priznal Boštjan Nachbar.
 

SORODNI ČLANKI

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (111)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

we.see.we.judge
11. 09. 2010 14.48
Vsa čast Bečiroviću ki je priznal da ne glede na to kje so igral bi tekmo izgubil. Turki so me svoj dan, mogoče pa kdaj drugič ne bi tok zadel.
zasfican_ful
10. 09. 2010 15.53
Tudi sodniki so blesteli ja...
Pantokrator
10. 09. 2010 14.38
Bećiri, Bećiri.........
DrSensei
10. 09. 2010 09.10
Uf, kaki komentarji, res bi vas večino rad videl pod košem! Pa ne v balerinkah :-). Če je kdo gdaj vsaj malo rekreacijsko igral košarko, mu je jasno da lahko pride dan, ko ti čisto nič ne gre in če se takrat nasprotniku odpre je ... če pa še dodaš domač teren, gledalce, mal sodnike... Edino kar je meni žel je to, da se ne morejo dogovoriti in biti v reprezentanci vsi najboljši, to je edino kar mi ni všeč in za kar menim, da je nujno potrebno urediti. Ne ven kako, zato so strokovnjaki, ki naj to uredijo. Drugače pa bodimo malo realni...koliko nas je slovencev? za malo večje mesto...pa smo med osmimi na svetu...halo, če to ni uspeh, potem pa dragi moji povejte koliki na svetu ste vi vtem kar počnete, pa karkoi že to je??? ČESTITKE NAŠIM KOŠARKAŠEM
dohhhh
10. 09. 2010 08.35
Ma 3/4 vas gleda samo evropsko in svetovno prventstvo in pol tle pišete evforične komentarje, medtem ko sm jst točno vedu kje in kdaj se bo vse skupaj ustavlo. In mislim da vsak resen ljubitelj košarke je vedu kje se bo končalo,čeprav smo upali da presenečenje ki ga ni bilo. Smo pa pričakovali vseeno dosti boljši odpor. Že Brazilija jih je na koncu skoraj ujela, tko da jst nisem vidu neke fascinantne tekme, razen proti Avstraliji pa še tisto je drugarazredna ekipa in kar je bilofascinantno je edino dober met za 3 in obramba, samo proti taki ekipi bi to morala bit stalnica in ne neko presenečenje.
dule100
10. 09. 2010 08.00
Treba je priznati, Australija,Iran, Tunizija,Hrvaška, Brazilija so drugorazredne reprezentance. To se je pokazalo tudi na tem prvenstvu. In na žalost je Slovenija med njimi. Ta reprezentanca v nepopolni zasedbi, nima nobenih možnosti za višje uvrstitve.
andreoki2009
10. 09. 2010 07.39
upam,da bodo lepo sprejeti ko se vrnejo,ker si to tudi zaslužijo,ne glede,če bodoSAMO" OSMI... ŠE ENKRAT BRAVOOOOO!!!!!!!!!!!
nis9x
09. 09. 2010 23.00
Bodimo dosledni,besede kot so razbili,povozili,ponižali,osmešili so stalnica ob takih porazih na teh straneh.Zakaj ni tudi v tem primeru tako?
Jure Ugersek
09. 09. 2010 21.37
škoda,samo ker turki igrali doma so imeli 50%prednodti
lebron_car
09. 09. 2010 21.12
Boki Boki je car najbolši u Slo zanesljivo je nenadomestljiv tudi kot oseba je pravi karakter to je pravi košarkaš po njemu se lahko zgledujejo mlajše generacije
Monja Padežnik
09. 09. 2010 20.11
tti butasti sodniki pa sam nam piskajo svinje -.-
williamwallace
09. 09. 2010 19.34
...zdej pa ste vsi pametni in kritizirate! vsaka čast naši reprezentanci. Uspeh je izvrsten. Vsak, ki je malo spremljal prvenstvo je ugotovil, da so turki zelo trdi v svoji igri in dobro zadevajo. upal sem na zmago, haval bogu, saj upanje umira zadnje. ampak vedel sem, da naši lahko zmagajo samo ob idealnih pogojih. to pomeni, da bi turki imeli ekstremno slab dan in da bi imeli naši ekstremno dober dan tako kot proti avstralcem. kapo dol našim fantom in vedno bom ponosen na našo reprezentanco, tudi v slabih trenutkih. 2 milijona nas je in smo ekstremno dobri v športih...kulturi...itd...samo politika je katastrofa in to je opaziti tudi na teh komentarjih. lep dan še...živela naša prelepa domovina SLOVENIJA!!!!
vednoprav
09. 09. 2010 19.04
Nikakor nimam namena biti žaljiv do naše reprezentance,želim pa biti kritičen in povedati moje osebno mnenje. Hvala,da ima reprezentanca karakter bi morali zmanjšati in reči,da reprezentanca oblikuje svoj karakter. Kaj to sploh pomeni ? To pomeni,da je nekaj karakteristično za našo reprezentanco.Sedaj ali je to napat ali obramba je postranskega pomena.Je pa smisel karakterja,da se te v mekem elementu igre tako dokažeš,da si v tem vedno nevaren in,da to tako odlikuje tvojo igro,da vsi rešpektirajo to dejstvo.če pogledamo igre skozi prvenstvo je bila edina tekma proti Hrvaški,kjer so naši uspeli dvigniti nivo igre med samo tekmo.Vse ostalo so bila takšna nihanja,da je groza.Spomnimo se Brazilije in irana.Le proti Avstraliji jim je uspela poezija,ko je vse padlo not in kjer so res delali v obrambi kot se spodobi. Globoko v srcu sem celo upal,da bodo naši premagali Turke pa to niti ni problem,kot ni problem,da so naši tekmo izgubili.Problem je na kakšen način so jo izgubili.Turki so jih povozili kot petošolčke.Kje je bil naš karakter kateri krasi našo igro.Vse je res,domače občinstvo nekaj malega tudi sodniki,pa vendar se mi zdi,če bi naši izkazali samo malo tako opevanega karakterja bi bili turki premagljivi.Naši so takorekoč igrali brez obrambe.Nasedali so na iste finte Turkov,sploh pri metih za tri točke.Da Turki so bili včeraj razpoloženi,da res ni in ponovno se vprašam kaj pa naš karakter.Dejstvo je,da naša igra še tako niha,da lahko govorimo samo o izgradnji nekega karakterja,ki bo v prihodnosti krasil našo ekipo,da bomo lahko rekli,saj so se borili,saj so dali vse od sebe in niso odstopali od svoje igre le malo smole so imeli. No sedaj sem izlil žolč pa jim kljub vsemu čestitam za doseženo in jim želim,da še kakšno tekmo dobjo
Igor Hari 1
09. 09. 2010 18.58
Enainisti tralala,žalostno in ne mi govort o športu............
DarkT
09. 09. 2010 18.48
Niam komenta! Turki so najbolši v košarki! Vi 24ur pa v brisanju komentarjov ;)
TheSmartHead
09. 09. 2010 17.56
"Slovenskim športnikom tudi ob takih porazih trdno stojim ob strani. Kot se veselimo zmag skupaj, sem potrt z njimi tudi ob porazu.Ob poštenem boju, ki ga naši športniki kažejo, so lahko vzor vsem nam fotelarjem." Se podpišem pod tole!
xxdrgregoryhouse
09. 09. 2010 16.51
drgač so pa odlični , glede na to da mankajo na tem prvenstvu nekateri zlo dobri igralci......
xxdrgregoryhouse
09. 09. 2010 16.49
nj čim prej pozabjo na to in nj se prpravijo za nasledno tekmo...
BomoZmogliBomoJa
09. 09. 2010 16.47
res...usi naši športniki so toook dobri ratali v zadnjem času... sploh ne morem vrjet... tok ponosni k smo mi sLOVEnci na svoje športnike in državo...pomojem ni noben res usaka čast usem našim športnikom =)
pehoSI
09. 09. 2010 16.18
Fantje svaka čast - ste med osmimi na zelo zahtevnem turnirju.