Košarka

Nadaljevanje Evrolige le v enem mestu?

Barcelona, 02. 04. 2020 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo košarkarske Evrolige ima več načrtov, kako bi lahko končalo letošnje zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjeno tekmovanje. Kot eno od možnosti omenja, da bi se liga nadaljevala v enem mestu, ki ima dve dvorani, v katerih bi odigrali tekme, ob tem bi bila potrebna tudi sprememba formata tekmovanja, poroča španski El Pais.

Scott upa, da se bo Evroliga nadaljevala v začetku maja ...
Scott upa, da se bo Evroliga nadaljevala v začetku maja ... FOTO: AP

"Obstajajo štiri možnosti. Ligo odpovemo, lahko odigramo vse tekme, kot je bilo predvideno, po umiritvi razmer lahko povečamo število dvojnih igralnih dni na teden, lahko pa nadaljujemo le v enem mestu. V zadnjem primeru bi ligo lahko končali v enem mesecu. Z ali brez gledalcev, odvisno od stanja," je dejal operativni direktor lige Ed Scott in dodal, da bi pred začetkom tekmovanja vse ekipe morale za 14 dni v karanteno.

Kot pravi Scott, vodstvo lige spremlja dogajanje v Evropi, prepričano je, da se bodo razmere nekje prej uredile kot drugje. Meni, da bi bilo treba iskati mesta z dvema primernima dvoranama, teh je kar nekaj, a na vrhu želja bi bili Istanbul, Atene in Moskva. Köln, ki bi moral gostiti zaključni turnir, naj ne bi bil v igri, Evroliga bi se z njim pogodila in mu najbrž ponudila turnir v eni izmed naslednjih sezon.

"Slaba stran te ideje je povečanje stroškov, a v zameno za to bi dobili nadzor nad zdravjem igralcev, omejili potovanja in s tem s stike s tretjimi osebami," meni Scott, ki upa, da bodo eno od teh treh možnosti lahko začeli izvajati že na začetku maja. Do takrat pa tekem zagotovo ne bo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

farobasso
02. 04. 2020 19.03
+0
Ja, lahko špilajo v moji garaži. Mehaniki mojih Lambotov nimajo korone.