Košarka

Namestnik župana namignil na izvedbo celotne Evrolige v Beogradu

Beograd, 09. 05. 2020 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Namestnik župana Beograda Goran Vesić je danes izjavil, da upa, da bo srbska prestolnica dobila organizacijo razširjenega zaključnega turnirja evrolige, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Dodal je, da ima mesto podporo tako predsednika Srbije kot premierke.

Evroliga namreč po Vesićevih besedah namerava preostanek tekmovanja izpeljati v enem mestu po vzoru severnoameriške košarkarske lige NBA. To pomeni, da bi morali med evropsko košarkarsko elito odigrati še 54 obračunov v rednem delu. "To bi bilo največje športno tekmovanje v svetu. Evroliga namerava vse preostale tekme 18 moštev odigrati v enem mestu ter v dveh dvoranah. Potem bo sledila še končnica," je Vesić dejal za TV Pink in dodal, da je ves čas v stiku s klubi in vodstvom tekmovanja.

Evroliga tako kot ostale košarkarske lige zaradi pandemije novega koronavirusa čaka na določitev pogojev nadaljevanja.
Evroliga tako kot ostale košarkarske lige zaradi pandemije novega koronavirusa čaka na določitev pogojev nadaljevanja. FOTO: AP

V pogovoru je dejal, da si želi Evroliga odigrati zaključek tekmovanja med 4. in 26. julijem, ekipe pa bi v mesto prišle 10 dni pred začetkom košarkarskih tekem. Dodaja, da bi bil to velik plus za srbsko ekonomijo in turizem. Po njegovem mnenju bi bil Beograd 40 dni športni center sveta. Vesić dodaja, da je s podporo srbske vlade Beograd močan kandidat nekaterim preostalim mestom, ki si prav tako želijo organizirati zaključek Evrolige.

Po 28 odigranih krogih sicer vrh lestvice zaseda turški predstavnik Anadolu Efes, sledita pa mu španska velikana Real Madrid in Barcelona. Srbski predstavnik Crvena zvezda pa je na 14. mestu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?oko1
09. 05. 2020 21.01
Mogoč kdo ve iz kje prihaja dr, Jansha, ker ko ga gledaš v obraz mi se ne zdi nič Slovenskega na njem??
Brcavrit
09. 05. 2020 16.29
-1
Mokre sanje nekega nepomembneža. V Srbiji zbolevajo kot po traku in zdaj bi imeli zaključni turnir!?