Košarka

Nash iskreno: Preskočil sem vrsto, toda dve desetletji sem poveljeval ekipam lige NBA

Brooklyn, 10. 09. 2020 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Rad tekmujem. Rad učim, vodim in rad sem del ekipe," je del razlogov, zaradi katerih je sprejel vlogo trenerja ekipe Brooklyn Nets, pojasnil legendarni kanadski košarkar Steve Nash, od katerega se je imel priložnost učiti tudi zlati kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić.

Steve Nash
Steve Nash FOTO: AP

"Moje želje po vodenju ekipe nisem ravno javno razglašal, toda v mojem zasebnem življenju je to vedno bilo v mojih mislih. To je vedno bila priložnost, ki bi mi ustrezala. Ko po igrišču ne moreš več tekati gor in dol, kaj še lahko storiš? Kaj lahko daš?" se je v pogovoru za AP spraševal legendarni Steve Nash, ki je v ligi NBA kot igralec – na poziciji organizatorja igre – pustil veliko zapuščino. 

"Ta fant se nikoli ni skrival pred odgovornostjo in želel si je imeti žogo v rokah v zaključku tekem. Njegova kariera govori sama zase. Večkrat se je pravilno odločil kot nasprotno, tako da izkušnje, ki jih bo prinesel v ekipo, govorijo same zase," je o Nashu povedal generalni direktor Netsov Sean Marks. Ta je še pojasnil, da ga je, ko se je izpraznilo mesto glavnega trenerja Mrežic, Nash, sicer dolgoletni prijatelj, poklical in ga vprašal, če je zdaj pravi čas, da sam stopi na trenersko mesto lige NBA.

Nash bo v prihodnji sezoni imel na voljo izjemno ekipo, v kolikor bodo vsi nosilci Brooklyna zdravi. Prvi imeni sta zagotovo Kevin Durant in Kyrie Irving, proti katerima se je Nash pomeril tudi na parketu. Mnogi sicer nad imenovanjem Nasha, ki bo mesto trenerja prevzel brez preteklih izkušenj, niso bili navdušeni, češ da je Kanadčan 'preskočil vrsto'. "Res je, iskreno, preskočil sem vrsto, toda po drugi strani mislim, da je voditi NBA-ekipo (v vlogi ključnega igralca, op. p.) skoraj dve desetletji nekaj precej edinstvenega. Mogoče se res nisem priučil nekaterih tehničnih aspektov, ki jih bom zagotovo skušal razumeti in se jih naučiti v vlogi trenerja, a nikoli nisem bil daleč od tega," je pojasnil Nash, nekdanji košarkar Phoenixa, Dallasa in Los Angeles Lakers.

Steve Nash in Goran Dragić sta sodelovala pri Phoenixu.
Steve Nash in Goran Dragić sta sodelovala pri Phoenixu. FOTO: Damjan Žibert

"Imamo bogat kader in to mislim s košarkarskega stališča. Imamo talent, vsestranskost in dobre ljudi. Tako da sem lahko kot trener hvaležen, da vstopam skozi takšna vrata. Komaj čakam, da se vse skupaj začne," je zaključil 46-letni Nash. Ta si trenerskih izkušenj ni nabiral v vlogi pomočnikov, pač pa bo na mesto glavnega trenerja skočil neposredno. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cogo
10. 09. 2020 16.40
+1
Ne bo prvi. Jason Kidd je v isti sezoni, ko je nehal igrati, postal glavni trener Knicksov.