Košarka

Zoran Dragić z Baskonio španski prvak

Valencia, 30. 06. 2020 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Valencii je potekal zaključek španske košarkarske lige. Vsa moštva so bila zbrana na enem mestu, seveda brez prisotnosti gledalcev. V finalu sta se pomerili moštvi Barcelone in Baskonie, za katere je nastopil tudi Zoran Dragić. Moštvo s slovenskim reprezentantom je dobilo izenačen dvoboj za dve točki (69:67) in osvojili naslov državnega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarji Barcelone so v polfinalu premagali San Pablo Burgos (98:84), Baskonia pa je premagala Valencio (75:73). V finalu je bila Barcelona, ki ima v svojih vrstah tudi najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP) Nikolo Mirotića, v vlogi rahlega favorita. Mirotić, nekdanji NBA igralec, tokrat ni blestel, v statistiko je vpisal le osem točk, pri Barceloni je bil prvi strelec Thomas Heurtel (21 točk).

Prvi polčas je dobila Barcelona, v nadaljevanju pa sta bila igra in izid zelo izenačeni. Ob začetku zadnje minute rednega dela je imela Baskonia dve točki prednosti (67:65), do konca je Pierre Oriola izid izenačil 10 sekund pred koncem, odločitev pa je padla tri sekunde pred koncem ko je odločilni koš dosegel argentinski branilec Luca Vildoza (69:67), kar je bil tudi končni izid tekme.  Vildoza je bil prvi igralec novih prvakov s 17 točkami, Zoran Dragić je igral deset minut in v statistiko vpisal tri točke in dve podaji. Za Baskonio je to četrti naslov španskega prvaka v klubski zgodovini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid finalne tekme:
Baskonia - Barcelona 69:67

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sLOVEnija2019
01. 07. 2020 13.22
+7
čestitke zokiju in pa seveda obema celotnima ekipama
JOSEPH HAYDN
01. 07. 2020 11.18
+7
Bravo Zoki in Baskonia jim privoščim. Avtor članka pa očitno nima pojma, ker je bila Barca izrazit favorit in ne rahel, po potrjujejo kvota na stavnicah, igra do finala in igralski kader. Se je pa videlo, da v tekmah, ki niso na serije igra pomembno vlogo dnevna forma in navdib