Košarka

Nasvidenje, legenda: Juan Carlos Navarro je obesil košarkarske copate na klin

Barcelona, 17. 08. 2018 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
1

Juan Carlos Navarro je preko kluba FC Barcelone, v katerem je preživel skoraj celotno kariero, sporočil, da končuje kariero poklicnega košarkarja. Iz katalonskega giganta so sporočili, da Navarro ostaja v klubu, vendar v drugačni vlogi kot doslej.

Slovo legende, ki pa ostaja vpet v košarko in delo v klubu FC Barcelona.
Slovo legende, ki pa ostaja vpet v košarko in delo v klubu FC Barcelona. FOTO: AP

38-letni Navarro je za Barcelono nastopil kot 17-letni fant, in sicer je debitiral 23. novembra 1997. Po 20 letih zdaj obeša košarkarske copate na klin. Pohvali se lahko z dvema evroligaškima naslovoma, osmimi naslovi španskega prvaka, šest španskih pokalnih naslovov. V dolgoletni karieri je osvojil tudi evroligaški MVP naziv, naziv MVP zaključnega turnirja Evrolige, odigral je tudi največ tekem v tem tekmovanju (341), zadel je tudi največ trojk v zgodovini tega tekmovanja (623).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V sezoni 2007/08, edini, ki je ni preživel v Barceloni, se je preizkusil tudi v ligi NBA, kjer je nosil dres Memphis Grizzlies. Tam je odigral vseh 82 tekem v sezoni, v povprečju je igral 25,8 minut na tekmo, v katerih je zabeležil 10,9 točk, 2,6 skokov in 2,2 podaj na tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi z reprezentanco je osvojil ogromno: naslov svetovnih prvakov (2006), dve srebrni in bronasto medaljo na olimpijskih igrah, dva naslova evropskih prvakov ter dve srebrni in dve bronasti kolajni na Eurobasketu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PUMA
17. 08. 2018 17.43
+4
Vsakdo ki igra naj igra do svojih uspešnih let ali več in zaključi ko sam vidi da ne gre več kod nekoč in naj reče adijo in ne da bi ga kdo koli prisiljeval na bilo kaj to odloča zgolj igralec sam a ne neki birokrati in pika..