Košarka

Lillard in McCollum poskrbela za že drugi poraz prvakov

New York, Atlanta, Denver, Los Angeles, 29. 12. 2020 07.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
7

Los Angeles Lakersi, branilci naslova v ligi NBA, so na začetku skrajšane sezone 2020/21 utrpeli že drugi poraz, tudi tokrat so po mestnem derbiju s Clippersi klonili v domačem Staples Centru, in sicer proti Portland Trail Blazersom (107:115). Še posebej napeto je bilo v Brooklynu, kjer so favorizirani Netsi po podaljšku utrpeli poraz proti Memphis Grizzliesom (111:116).

Marc Gasol (levo) ustavlja Roberta Covingtona v losangeleškem Staples Centru.
Marc Gasol (levo) ustavlja Roberta Covingtona v losangeleškem Staples Centru. FOTO: AP

Kar 21 od svojih skupno 31 točk je gostujoči zvezdnik Damian Lillard dosegel v drugem polčasu in skupaj s C. J. McCollumom svojim Portland Trail Blazersom izdatno pomagal do prestižne zmage na gostovanju pri Los Angeles Lakersih. McCollum je zbral 20 točk in 11 podaj, medtem ko je Gary Trent ml. s kar sedmimi zadetimi meti za tri točke izenačil svoj najboljši dosežek v karieri za skupno 28 točk. Blazersi so na gostovanju pri Jezernikih slavili že drugič zapored.

Domači as LeBron James je na četrti zaporedni domači tekmi na začetku nove sezone zbral 29 točk in še devet skokov ter šest podaj, Dennis Schröder pa je prispeval 24 točk. Po manjših težavah z mečno mišico se je z dvojnim dvojčkom (13 točk in 10 skokov) vrnil Anthony Davis. V odsotnosti Carmela Anthonyja je zablestel predvsem Trent, ki je z metom 10/14 le za dve točki zaostal za strelskim rekordom kariere.

Vrhunci tekme Los Angeles Lakers ‒ Portland Trail Blazers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lillard: Brez Trenta ml. bi danes zlahka zmagala nasprotna ekipa
"Vsi smo pričakovali, da bo letos (Trent ml., op. a.) postal boljši. Na ramenih ima več pritiska, saj vsi nekaj pričakujemo od njega. Danes se mu je odprlo. Na njegovih krilih smo v drugi in tretji četrtini ostali v igri v napadu. Brez njega bi danes zlahka zmagala nasprotna ekipa," je po tekmi priznal Lillard.

James in Schröder, čigar obračuni z Lillardom so vedno paša za oči, sta prvake sicer do konca držala v igri za zmago, toda na drugi tekmi v ravno toliko večerih je Jezernikom zmanjkalo (tudi) nekaj svežine. Tudi njihov niz 15:0 na začetku drugega polčasa in točka prednosti v zadnji četrtini, kar je bilo na zadnjih 59 zaporednih tekmah, ko je losangeleški klub v zadnjih 12 minutah prešel v vodstvo, vedno dovolj za končno zmago, tokrat nista prinesla polnega izkupička. Lillard in McCollum sta izmenjaje zadevala pomembne mete in dvoboj odločila z nizom 12:6.

Jokić kot Wilt Chamberlain, Čančar brez točke
Srbski zvezdnik Nikola Jokić je z novim trojnim dvojčkom (19 točk, 18 podaj in 12 skokov), že 42. v svoji karieri, Denver Nuggetse ponesel do zmage nad vnovič precej oslabljenimi Houston Rocketsi (124:111). To je bila šele prva zmaga za koloradsko moštvo v novi sezoni, Vlatko Čančar pa svojih nekaj manj kot štirih minut na parketu ni najbolje izkoristil, saj je vknjižil le eno izgubljeno žogo. Jamal Murray je moral po 21 točkah dobre štiri minute pred koncem tretje četrtine z igrišča po trčenju pod košem, po katerem se je prijel za glavo in po pregledih v slačilnici ni več stopil na parket, čeprav je tekmo spremljal z roba igrišča.

Z 18 podajami je Jokić postavil rekord kariere in postal prvi center po letu 1968 in legendarnemu Wiltu Chamberlainu, ki mu je uspel takšen dosežek:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Raketah se je s 34 točkami izkazal njihov prvi strelec James Harden, Christian Wood je zbral 23 točk. Zaradi protokolov za zajezitev širjenja novega koronavirusa so še naprej odsotni John Wall, DeMarcus Cousins, Eric Gordon in Mason Jones, tokrat pa so lahko Teksašani po uvodnem porazu po podaljšku v soboto proti Trail Blazersom računali na devet igralcev.

Atlanta z razigranim Youngom še neporažena, Grizliji v podaljšku prek oslabljenih Mrežic
V vzhodni konferenci neporaženi ostajajo košarkarji ekipe Atlanta Hawks. Ti so po zaslugi Traeja Younga (29 točk) zabeležili še tretjo zmago v nizu, potem ko so v domači dvorani ugnali Detroit Pistonse s 128:120. Gostom ni pomagalo niti 27 točk Josha Jacksona in Jeramija Granta.

Drugi poraz pa so doživeli Brooklyn Netsi, ki so brez udarnega dvojca Kevin Durant-Kyrie Irving po podaljšku priznali premoč Memphis Grizzliesom. Ti so ob zmagi s 116:111 plačali visoko ceno, saj si je gleženj poškodoval njihov najboljši igralec Ja Morant. Prvi pregledi so že razkrili, da ni prišlo do zloma, več pa bo znano po pregledu z magnetno resonanco. Na edini preostali tekmi je ekipa Utah Jazz za točko ugnala moštvo Oklahoma City Thunder s 110:109. Odločilni koš je v zadnji minuti dosegel Donovan Mitchell, polaganje za zmago pa je ob izteku igralnega časa zgrešil Shai Gilgeous-Alexander.

V noči na sredo bo znova na parketu Goran Dragić, ki bo z ekipo Miami Heat v domači dvorani gostil Milwaukee Buckse, drugo noč zapovrstjo pa bodo dejavni tudi košarkarji Denverja v gosteh pri Sacramento Kingsih.

Deset najboljših potez večera:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Denver Nuggets ‒ Houston Rockets 124:111
(Vlatko Čančar 0 točk in 1 izgubljena žoga v 4 minutah za Denver.)

Atlanta Hawks ‒ Detroit Pistons 128:120
Brooklyn Nets ‒ Memphis Grizzlies 111:116 (podaljšek)
Oklahoma City Thunder ‒ Utah Jazz 109:110
Los Angeles Lakers ‒ Portland Trail Blazers 107:115

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
29. 12. 2020 10.58
Jokić pa 19 točk 12 skokov 18 asistenc...Pravi mojster.lp
glavni Baja
29. 12. 2020 09.11
+1
Jokić maestro 🙂
glavni Baja
29. 12. 2020 09.03
+2
kva sej pa Čančar naredu še mal pa bo isti "superman" Howard.
Davidoff297
29. 12. 2020 08.10
Zanimivo se je začela letošnja sezona, očitno so vsi zelo "našpičeni"...
AS1983
29. 12. 2020 08.04
Portland dobil 2 tezki tekmi- tako houston kot lakerse
AS1983
29. 12. 2020 08.04
Cancar bo mogu it ven z denverja, ne dobi koristne minutaze
24bata
29. 12. 2020 08.01
-2
Čančar bi še pri olimpiji bil na klopi.