Košarka

Vučević do rekorda kariere, Brooklyn in Clippersi praznih rok

Charlotte, 06. 02. 2021 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Črnogorski košarkarski as Nikola Vučević je s strelskim rekordom kariere (43 točk) moštvo Orlando Magic popeljal do zmage nad biki iz Chicaga. Najboljši izkupiček kariere je dosegel tudi novinec LaMelo Ball, čigar 37 točk pa ni uspelo preprečiti poraza Charlotte Hornetsov proti prvi ekipi lige Utah Jazz. Zvezdniška zasedba Brooklyna je izgubila proti raptorjem iz Toronta, Los Angeles Clippersi pa so bili prekratki proti Boston Celticsom.

LaMelo Ball je Utahu nasul kar 34 točk, a tudi to ni bilo dovolj za zmago.
LaMelo Ball je Utahu nasul kar 34 točk, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. FOTO: AP

Orlando je v dvoboju spodnje polovice vzhodne konference prišel do sila pomembne zmage nad Chicago Bullsi, s katero se je približal 10. položaju, ki še prinaša razigravanje za zadnji dve mesti v končnici. Nikola Vučević je igral 37 minut in dosegel rekord kariere – 43 točk ob skoraj 60-odstotnem metu iz igre, dodal pa je tudi 19 skokov in štiri asistence. 

Toronto Raptorsi so se po slabem uvodu v sezono le nekoliko pobrali. Tokrat so v Brooklynu ugnali domače Netse s 123:117. Najbolj razpoložen je bil Pascal Siakam, ki je vpisal 33 točk, 11 skokov in šest asistenc. S 30 točkami se je izkazal tudi organizator igre Kyle Lowry, na drugi strani pa Brooklynov zvezdniški trio ni bil razpoložen. James Harden je tekmo končal pri 17 točkah, dve manj je vpisal Kyrie Irving, medtem ko jih je Kevin Durant ob sicer omejeni minutaži dodal le osem. Najboljši strelec mrežic je bil ostrostrelec Joe Harris z 19. 

Vodilno moštvo lige Utah Jazz je vpisalo še 18. zmago v tej sezoni. Tokrat so bili Donovan Mitchell in druščina boljši od Charlotte Hornets, pri katerih blesti novinec LaMelo Ball. Podobno kot Vučević je prav v noči na soboto vpisal rekord kariere, dosegel je kar 34 točk, kar pa "sršenom" ni pomagalo, da bi prišli do zmage, na koncu je namreč bilo 121:138. Pri Utahu je 31 košev dosegel Bojan Bogdanović, pri okroglih 30 pa je zaključil Mitchell. 

Tokrat sta bila na delu še dva od ožjih favoritov za naslov prvaka ali vsaj nastop v finalu. Najboljša ekipa rednega dela iz zadnjih dveh sezon Milwaukee Bucks je s 123:105 ugnala Cleveland Cavaliers. Aktualni MVP lige Giannis Antetokounmpo je 33 točkam dodal 12 skokov in štiri podaje. Los Angeles Clippersi, ki so lani proti Denverju v končnici zapravili prednost 3:1, pa so izgubili proti Bostonu. Mladi Jaysom Tatum je dosegel 34 točk, deset manj pa Kemba Walker

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NBA, 6. februar, izid:

Indiana Pacers – New Orleans Pelicans 113:114 
Orlando Magic – Chicago Bulls 123:119 
Brooklyn Nets – Toronto Raptors 117:123 
Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 105:123 
Charlotte Hornets – Utah Jazz 121:138 
Miami Heat – Washington Wizards 122:95 
(Goran Dragić 9 točk, 4 podaje, 3 skoki, 22 min. za Miami) 
Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 103:106 
Phoenix Suns – Detroit Pistons 109:92 
LA Clippers – Boston Celtics 115:119

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.