KOŠARKA

NBA začela preiskavo o pogodbi Hardna s Philadelphio

New York, 30.07.2022, 16:46 | Posodobljeno pred dvema urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Severnoameriška košarkarska liga NBA je začela preiskavo o pogodbi zvezdnika Jamesa Hardna s Philadelphio, da bi ugotovila, ali so Sixers in Harden dogovor sklenili še pred začetkom prestopnega roka, poroča ESPN. Desetkratni udeleženec tekme vseh zvezd je uradno pogodbo sicer podpisal v sredo.

James Harden je podpisal dveletno pogodbo.
James Harden je podpisal dveletno pogodbo. FOTO: AP

Najprej je v začetku leta James Harden zavrnil ponudbo za enoletno podaljšanje, kar bi mu prineslo letno plačo 46 milijonov evrov. A je zatem sklenil dogovor za podaljšanje pogodbe za dve leti, do leta 2024 pa bo dobil 67 milijona evrov in možnost, da po sezoni 2022/23 odstopi od pogodbe in si poišče drugo ekipo.

Tako je dobil veliko manj, a je s tem Philadelphii omogočil, da znotraj največje omejitve za plače igralcev podpiše dogovor še z dvema igralcema, PJ Tuckerjem in Danuelom Housom. Harden, eden izmed najboljših strelcev NBA, se je Philadelphii pridružil februarja letos v sklopu izmenjave igralcev z ekipo Brooklyn Nets, v kateri je bil od leta 2021.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.