Košarka

NBA zavrnila protest Dallasa zaradi sporne odločitve na tekmi z Warriorsi

Dallas, 07. 04. 2023 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je pričakovano zavrnilo pritožbo moštva Dallas Mavericks. Lastnik kluba Marc Cuban se ni strinjal s sodniškimi odločitvami ob porazu proti Golden State Warriorsem 22. marca. Je pa vodstvo lige priznalo, da bi uradniki na tekmi lahko svoje delo opravili bolje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za Dallas sporna sodniška odločitev se je pripetila ob koncu tretje četrtine. Minuto in 54 sekund pred koncem tretje četrtine je Kevon Looney z zabijanjem dosegel dve točki, potem ko so bili vsi igralci Dallasa na drugi polovici igrišča. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V štabu Dallas so bili prepričani, da imajo žogo po minuti odmora. Med minuto odmora je sodnik spremenil odločitev, česar pa ni sporočil Dallasu. Košarkarji Dallasa so se postavili v napad, sodnik pa je žogo dodelil nasprotnemu moštvu, ki je doseglo dve točki in na koncu je bila razlika ravno dve točki 127:125.

Liga je v četrtek sicer priznala, da bi uradne osebe lahko bolje obvladale te posebne okoliščine na omenjeni tekmi. Vendar pa je liga v isti sapi ugotovila, da se je incident zgodil skoraj 14 minut do konca tekme, Dallas pa je nato dvakrat povedel v zadnjih štirih minutah.

"V teh okoliščinah Dallas ni mogel dokazati, kar je tudi osnovno merilo za proteste na tekmah lige NBA, da je bil prikrajšan za pošteno priložnost za zmago na tekmi, in protesta zaradi tega nismo mogli upoštevati," so sporočili iz lige NBA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarji Dallasa, za katerega igra slovenski as Luka Dončić, so dve tekmi pred koncem rednega dela sezone zapravili možnosti za neposredno uvrstitev v končnico. Na 11. mestu razvrstitve zahodne konference pa imajo teoretične možnosti za uvrstitev v dodatne kvalifikacije, tako imenovani turnir play-in.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V kvalifikacijah bodo sodelovala moštva, uvrščena od sedmega do 10. mesta, in se bodo merila za zadnji dve mesti v končnici na zahodu.

Za preboj v končnico Dončić in druščina potrebujejo zmagi proti Chicagu in San Antoniu, ob tem pa neposredni tekmec Oklahoma na zadnji tekmi proti Memphisu ne sme zmagati.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Flavio
07. 04. 2023 13.09
-2
Luka si sam jamo koplje
Flavio
07. 04. 2023 13.09
+0
bohinj je zakon
07. 04. 2023 11.51
-1
Luka hočejo onemogočiti. Jasno. Zarota.
RecMiG
07. 04. 2023 11.06
-1
Ah bejž no kako boš pa drugače pil