Košarka

NBA zvezdnik nadaljuje z neprimernim vedenjem, znova razkazoval orožje

Memphis, 04. 03. 2023 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ja Morant je v začetku leta 2023 poleg odličnih predstav na tekmah lige NBA prikazal tudi številne neprijetne značilnosti svoje osebnosti. Zadnja mu je prigarala vsaj dve tekmi prepovedi igranja in vse bolj legitimno je vprašanje ali bo eden najbolj nadarjenih košarkarjev v ligi najmočnejši ligi na svetu zapravil vse za kar je trdo prigaral.

Po incidentu konec januarja, ko je Ja Morant s svojimi znanci po tekmi proti Indiani pred dvorano domnevno grozil igralcem in članom strokovnega štaba nasprotne ekipe, je sledil še en. Minuli teden je namreč v javno prišla novica, da je Morant lani poleti na svoji posesti med igro košarke napadel 17-letnika, ki je igral proti njemu. Incident naj bi se začel, ko je Morant proti mladoletniku močno vrgel žogo. Neimenovani 17-letnik naj bi mu vrnil uslugo, Morant pa hitre žoge ni ujel in zadela ga je v obraz. Očitno jezen Morant naj bi potem pristopil k mladeniču in enega od svojih prijateljev vprašal: "Naj mu to storim?" Prijatelj naj bi ga spodbudil in sledili so številni udarci v obraz mladoletnika. Vse skupaj naj bi jih bilo 12 ali 13, pet ali šest udarcev pa naj bi mu zadal tudi prijatelj košarkarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Teden dni pred tem incidentom je Morant s svojo druščino tudi verbalno napadel varnostnika v enem od nakupovalnih središč v Memphisu. Kot da to ne bi bilo dovolj se je mladi zvezdnik zdaj znova znašel v težavah. Tokrat je na svojem Instagram profilu v živo prenašal svoje rajanje v enem od nočnih klubov v katerem je ponočeval. Na posnetku je Morant, ki ni imel oblečene majice, pel pesem, ki se je predvajala v ozadju, v roki pa je razkazoval pištolo. Sledila je izjava lige NBA, ki je potrdila, da dogodek preiskuje. Morant je prejel tudi kazen vsaj dveh tekem prepovedi igranja z njegovo moštvo Memphis Grizzlies. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jank
05. 03. 2023 18.09
+1
Ja, mnogi ti fantje zaradi velikega denarja in medijske pozornosti zgubijo razsodnost. Za Luko Dončiča lahko mirno rečemo, da je z njegovim obnašanjem svetla zvezda. Je odličen košarkar z izjemno osebnostjo. Naj tako ostane.
Pagliaccio 46
05. 03. 2023 13.18
+1
Jamel, Jamel... potem bo pa spet zgovarjanje na "zgodovino"
Caseino123
04. 03. 2023 21.59
+1
No Moramt, tipičen primer (ne mislim nič slabega) ki če noč postane milijonar) s takim je pametno opravit vse možne tečaje o prijateljih, drižini, drogi,...shaw je svoj prvi milijono strošil prvi da, danes pa je milijarder (skoraj)