Košarka

Lakersi z naslovom prvaka počastili spomin na Kobeja Bryanta

Orlando, 12. 10. 2020 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
6

Konec je finala košarkarske lige NBA in dogajanja v "mehurčku" v Orlandu. Košarkarji moštva Los Angeles Lakers so prvaki lige NBA, osvojili so 17. naslov v zgodovini in se na lestvici izenačili z Boston Celticsi. LeBronu Jamesu je tudi uspel podvig, s tretjim moštvom v ligi je osvojil šampionski prstan. Prvaki so na ta način tudi primerno počastili spomin na Kobeja Bryanta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Projekt lige NBA, da preostanek sezone izvede v "mehurčku" v Orlandu, pri tem so igralci, ki so igrali v finalu, že tri mesece izolirani od sveta, tudi svojih družin, je bil izveden kot eksperiment, a je uspel. Liga NBA je sezono, kljub daljšemu premoru, uspešno sklenila na Floridi, kjer so bili košarkarji Lakersov okronani za prvake. Končnica NBA se je zaradi pandemije koronavirusa namreč igrala samo v Orlandu, kjer so vsi skupaj stanovali, igrali, živeli, trenirali, se veselili ter stike z družinami in s svetom ohranjali le prek interneta oziroma telefona.

Najboljši posameznik šeste tekme je bil LeBron James, ki je dosegel 28. trojni dvojček v končnicah lige NBA. Tokrat se je ustavil pri 28 točkah, 14 skokih in desetih podajah. Več trojnih dvojčkov ima v vsej zgodovini nastopov v končnicah le Magic Johnson, in sicer 30. LeBron je razumljivo postal najkoristnejši igralec finala. To mu je uspelo že s tretjo ekipo, potem ko je naslov osvojil z Miamijem in Clevelandom. "Ogromno mi pomeni, da lahko zastopam to franšizo. Jeanie Buss (predsednica LA Lakers) sem dejal, da bom ekipo vrnil tja, kamor spada. Da sem lahko del tako zgodovinske franšize, je neverjeten občutek. Ne le zame, ampak za vse soigralce, strokovni štab in vse, ki so tu prisotni."

S četrtim osvojenim naslovom je morda znova čas za debato o največjem vseh časov. "O tem boste spregovorili vi. Najbolje, kar lahko storim sam, je, da sem v položaju, da pomagam svojim soigralcem. Nikoli nisem izpustil tekme v končnici. Trdo garam in upam, da so soigralci ponosni name. To mi je pomembno. Da so fantje, navijači in moja družina ponosni," je dodal 35-letnik.

James je postal šele tretji igralec v zgodovini lige z osvojenim prstanom s tremi različnimi moštvi in z vsemi dosedanjimi franšizami, ki jih je zastopal. V letih 2012 in 2013 z Miami Heat, leta 2016 pa s Clevelandom, kjer je začel kariero v NBA. Ob vseh naslovih je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca finala.

Moštvo iz mesta angelov pa je s tem izpolnilo še en cilj: na edini pravi način počastiti spomin letos preminulega Kobeja Bryanta. Šok ob njegovi smrti v helikopterski nesreči 26. januarja je še pred pandemijo močno zaznamovalo dogajanje v ligi. Za franšizo, za katero je Bryant igral celo poklicno kariero, pa je to na koncu predstavljalo le še dodatno spodbudo za osvojitev naslova.

Lakersi na čelu z najboljšim igralcem finala LeBronom Jamesom so novi prvaki NBA.
Lakersi na čelu z najboljšim igralcem finala LeBronom Jamesom so novi prvaki NBA. FOTO: AP

Projekt vrnitve Jezernikov na vrh po zadnjem osvojenem naslovu z ekipo, ki jo je vodil Bryant, se je sicer začela s prihodom Jamesa poleti 2018. Lanska sezona je pokazala, da bo eden najboljših košarkarjev vseh časov za uspeh potreboval še nekaj pomoči, zato se je moštvu pred letošnjo sezono pridružil še izvrstni center Anthony Davis.

Ob pomoči igralcev, ki so do potankosti izpolnjevali svoje vloge v moštvu, je tandem James-Davis že v rednem delu napovedal resen boj za prstan. Davis si je zdaj nataknil svojega prvega, James pa četrtega in je s tem še bolj odločno zakorakal med največje legende tega tekmovanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

casinio
12. 10. 2020 13.27
Končnooooooooo
Harmo1980
12. 10. 2020 12.01
+1
Če prav vem je tudi Danny Green s tremi razločnimi ekipami prvak...San Antonio,Toronto,Lakers...
Zabruhat8
12. 10. 2020 13.30
Vrjetno so mislili da je prvi, ki je osvojil mvp finala z tremi razlicnimi ekipami
Zanesenjak
12. 10. 2020 11.26
+5
Zasluženo prvi.
pogan
12. 10. 2020 11.25
-10
Da bi se jim prstani v grlu zataknili.
mitschke00
12. 10. 2020 12.43
+3
@pogan, teb pa tist brezmesni burek, ki ga vsak dan "ješ". 😂😂😂😂