Košarka

Neizpolnjena želja Marka Cubana: Nowitzkemu in Nashu želel priključiti še Jordana

Dallas, 07. 05. 2020 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni največji delničar NBA franšize Dallas Mavericks Mark Cuban je v zanimivem intervjuju za '105.3 The GB's GBag Nation' priznal, da v vsej zgodovini vodenja franšize obžaluje le eno stvar, in sicer da mu ni uspelo prepričati Michaela Jordana, da se mu pridruži v Teksasu.

Pisalo se je leto 2001, le leto po tem, ko je Mark Cuban odkupil večinski delež delnic NBA franšize od dotedanjega lastnika Henryja Rossa Perota mlajšega.

Tedaj 42-letni Cuban si je začrtal zelo ambiciozne cilje, med katere je uvrstil tudi morebiten dogovor z največjim zvezdnikom tega športa v zgodovini Michaelom Jordanom, ki je bil sicer tik pred podpisom pogodbe z Washington Wizardsi. "To poletje pred 19 leti sem v gradnjo moštva vložil 285 milijonov dolarjev, s čimer sem želel franšizo popeljati med najboljše v ligi NBA. Imel sem načrt, da mlademu in nadarjenemu Dirku Nowitzkemu, izjemnemu organizatorju igre Stevu Nashu in odličnemu Michaelu Finleyju priključim še največjega med vsemi Michaela Jordana," je v pogovoru za '105.3 GB's GBag Nation' uvodoma presenetil Cuban in v nadaljevanju pojasnil, da je do sklenitve dogovora z najboljšim košarkarjem vseh časov skorajda prišlo.

Lastnik Dallasa Mark Cuban obžaluje le eno stvar, in sicer da mu pred leti ni uspelo prepričati Michaela Jordana v prihod v Teksas.
Lastnik Dallasa Mark Cuban obžaluje le eno stvar, in sicer da mu pred leti ni uspelo prepričati Michaela Jordana v prihod v Teksas. FOTO: AP

"Na dan, ko se je dogovarjal o podrobnostih pogodbe z Wizardsi, sem poklical Michaelovega zastopnika Davida Falka, ki mi je v nekem trenutku dejal: 'Mark, zakaj se ne sestaneš z Michaelom?' In tako sem bil že čez dobro uro v Falkovi pisarni, kjer sem imel zelo resen pogovor z Jordanom o njegovem prihodu v Dallas. Na vsak način sem ga želel pregovoriti o podpisu pogodbe za Washington, a je že dal besedo lastniku Washingtona, tako da sem bil malce prepozen. Če bi se takrat izšlo po načrtih, bi bila verjetno zgodovina naše franšize bogatejša še za kakšen šampionski prstan več. V to sem povsem prepričan," je poudaril veliki privrženec slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, ki v Teksasu zaključuje svojo drugo sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.  

"Je pa zato še več prostora za razvoj potenciala dobil naš Dirk Nowitzki, ki je v naslednjih letih postal prvi pravi obraz franšize," je še pristavil Cuban.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hactiveee
07. 05. 2020 20.50
-1
Cuban mi je kot lastnik NBA ekipe uredu, kar se pa tiče Cubana izven košarke je pa klasičen nakladač, vse bo naredu za svoj šov.
Amasakul
07. 05. 2020 16.28
-1
Malo_sutra
07. 05. 2020 16.10
-3
Ok, za dalas bo igral?!
JOSEPH HAYDN
07. 05. 2020 15.25
+29
Če bo gradil ekipo okrog Luka in Porzingisa bi lahko hitro pozabil izgubljene priložnosti za prstan, ki jih je izgubil ker ni pripeljal Jordana