Košarka

'Netsi' presenetili Milwaukee za velik korak h končnici lige NBA

Milwaukee/Chicago, 07. 04. 2019 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Brooklyna so v noči na nedeljo v najmočnejši košarkarski ligi na svetu gostovali pri najboljši zasedbi rednega dela sezone Milwaukee Bucks in na krilih razpoloženega branilskega dvojca D'Angelo Russell (25 točk) – Caris LeVert (24) dosegli zelo pomembno zmago s 133 : 128, s katero so storili velik korak k uvrstitvi v končnico lige NBA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Tekmo v Milwaukeeju so bolje odprli domači košarkarji, pri katerih je bil za igro zelo razpoložen nekdanji organizator igre in obenem soigralec našega zvezdnika Gorana Dragića pri Phoenix Suns Eric Bledsoe, ki se je na koncu ustavil pri 33 točkah. Toda kmalu so košarkarji Brooklyna vzpostavili ravnotežje v igri in prek razpoloženega branilskega dvojca D'Angelo RussellCaris LeVert prešli v minimalno vodstvo, ki so ga ohranili vse do konca prvega polčasa (66 : 65).

Tudi v nadaljevanju so varovanci Kennyja Atkinsona s pogumno in agresivno igro zastavili glavna orožja najboljše zasedbe rednega dela sezone v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, kar se je poznalo tudi na rezultatu po koncu tretje četrtine (108:95). Čeprav so se 'Bucksi' v zadnjem delu igre približali na tri točke zaostanka, sta bila že omenjena Russell in predvsem LeVert v končnici neustavljiva za nekoliko presenetljivo, a zasluženo zmago s 133 : 128. Prvi je dosegel 25 točk, drugi pa 24, s to zmago si je Brooklyn na stežaj odprl vrata letošnje končnice, do katere pa želijo priti še tri moštva na vzhodu – Detroit, Orlando in Dragićev Miami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugem obračunu večera je Philadelphia z odličnim Joelom Embiidom (20 točk, 10 skokov in pet podaj) v gosteh zasenčila nekdanje serijske prvake iz Chicaga s 116 : 96.

Liga NBA, izida:
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 128:133

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 96:116

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.