Košarka

Poleg Goberta pri Utahu okužen tudi Mitchell: Upam, da bomo stopili skupaj

Oklahoma City, Salt Lake City, 12. 03. 2020 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko so v košarkarski ekipi Utah Jazz potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom v ligi NBA, se je v ameriških medijih razširila informacija, da je okužen tudi udeleženec tekme zvezd in ameriški reprezentant Donovan Mitchell. Ta se je še zjutraj mudil na obisku na eni od lokalnih srednjih šol v Oklahoma Cityju ...

Mitchell (na fotografiji) med tekmo lanskoletnega svetovnega prvenstva na Kitajskem.
Mitchell (na fotografiji) med tekmo lanskoletnega svetovnega prvenstva na Kitajskem. FOTO: Fiba
Za začasno prekinitev tekmovanj se bodo tako kot v ligi NBA odločili tudi v ameriški nogometni ligi MLS, v kateri nastopajo tudi štirje Slovenci, in sicer Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Aljaž Ivačič (Portland Timbers) in Robert Berić (Chicago Fire).

Po neuradnih informacijah USA TODAY Sports je test pri Američanu Donovanu Mitchellu pokazal okužbo z novim koronavirusom, potem ko je zaradi uradno že potrjene okužbe njegovega klubskega soigralca Rudyja Goberta dogajanje v ligi NBA po sredinih večernih tekmah ustavljeno. Ameriški mediji so sprva poročali, da sta bila na testu pozitivna Gobert in Emmanuel Mudiay, zadnje informacije pa govorijo o Mitchellu, ki se je že odzval na družbenih omrežjih.

"Hvala vsem, ki so želeli stopiti v kontakt z mano po novicah o mojem pozitivnem izvidu," je zapisal Mitchell. "Vedno bolj se učimo o resnosti te situacije in upajmo, da se odo ljudje še naprej izobraževali in spoznali, da se morajo vesti odgovorno do lastnega zdravja in zdravja tistih okoli njih. Cenim trudi odgovornih v Oklahomi, ki so nam priskočili na pomoč s procesom testiranja in vsem pri ekipi Utah Jazz, ki so me tako podpirali. Še naprej bom sledil nasvetom naše zdravniške službe in upam, da bomo vsi stopili skupaj in si stali ob strani s sosedi, ki potrebujejo našo pomoč."

Obiskal srednjo šolo, v samoizolacijo še člani štirih ekip 
Francoski reprezentant Gobert je bil sicer prvi košarkar v ligi NBA s potrjeno okužbo, zaradi katere so prestavili tekmo med Utahom in ekipo Oklahoma City Thunder. Po odpovedi obračuna je sledil pregled vseh članov gostujoče ekipe, tako igralcev kot trenerjev in spremljevalcev, okužbo pa naj bi odkrili le pri Mitchellu, ki je igral na letošnji tekmi zvezd nastopil skupaj z Gobertom in tako kot Francoz branil barve svoje države na lanskoletnem svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

Dnevnik The Oklahoman je poročal, da je Mitchell, še preden je dobil izvide testa na koronavirus, obiskal lokalno srednjo šolo. Ker je v zadnjih devetih dneh ekipa Jazz igrala z New York Knicksi, Boston Celticsi, Detroit Pistonsi in Toronto Raptorsi, je vodstvo lige NBA igralcem in ostalim članom omenjenih ekip svetovalo samoizolacijo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaj pa pol
12. 03. 2020 19.54
+3
tk ja skup stopte da se vsi okužijo.
cekinar
12. 03. 2020 21.00
+1
Saj so se že, potem ko je Gobert dobesedno z rokami pobrisal vse viruse z mikrofonov na pressici,so se v garderoni nekaj minut zatem veselo objemali in otipavali.
Andree
12. 03. 2020 18.11
+5
onidva bisera pa Krisa vodita na tekme
cekinar
12. 03. 2020 19.54
+0
Ne omenjaj mi več ta dva bednika,ki sta malčka izkoristila za samopromocijo in še povrh zaslužila.
mrtvi_macak
12. 03. 2020 17.52
+4
corono ima tudi igralec denverja emmanuel mudiay.
cekinar
12. 03. 2020 19.58
+2
Mudiay tudi igra zdaj v Utahu.Lani je prestopi iz Denverja.
farobasso
12. 03. 2020 17.50
+0
Jaz sem pa mislil, da bo zdaj mir pred NBA.. ampak ne.. še kr pa kr pa ta pa un pa...
Reality check
12. 03. 2020 17.45
+5
Prepovedati američanom da pridejo v EU...milo za žajfo
mrtvi_macak
12. 03. 2020 17.53
+0
Nič bat. NImajo po kaj hodit v EU. Pa tud ti še dolgo ne boš nikamor šel, ker ne boš mogel.
mrtvi_macak
12. 03. 2020 17.39
+1
To je uradno, da ima Mitchell corono.