Košarka

Lakersi mislijo resno: Paul naslednja zvezdniška okrepitev?

Los Angeles, 17. 10. 2020 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Lakersi so se po šestih letih čakanja na uvrstitev v končnico v izločilne boje lige NBA vrnili z naslovom, prvim po desetih letih. Zdaj želi vodstvo franšize še izboljšati trenutni kader in LeBronu Jamesu ter Anthonyju Davisu dodati novega zvezdnika. Luka Dončić je vsaj še nekaj let nedosegljiv, naj pa bi bil na pragu ponovne selitve v Kalifornijo Chris Paul.

Paul (na fotografiji) je z Jamesom kot predsednik združenja igralcev lige NBA tesno sodeloval pri vseh ključnih vprašanjih v zadnjih mesecih.
Paul (na fotografiji) je z Jamesom kot predsednik združenja igralcev lige NBA tesno sodeloval pri vseh ključnih vprašanjih v zadnjih mesecih. FOTO: AP
Pomočnik trenerja Ricka Carlisla pri Dallas Mavericksih, Stephen Silas, je že drugič na pogovorih pri teksaških rivalih Houston Rocketsih, poročajo ameriški mediji. Rakete so po novem neuspehu v končnici septembra končale sodelovanje z Mikom D'Antonijem, ki je na klopi dvakratnih prvakov lige NBA sedel od leta 2016 in se po letošnjem izpadu proti kasnejšim prvakom Los Angeles Lakersom odločil, da s klubom ne bo podpisal nove pogodbe.

Strah pred hitrim slovesom Anthonyja Davisa je bil očitno odveč, potem ko je ameriški reprezentant, ki je v svoji prvi sezoni pri Los Angeles Lakersih osvojil svoj prvi naslov prvaka, kmalu po odločilni zmagi nad ekipo Miami Heat podvomil v podaljšanje sodelovanja z Jezerniki. Davis najverjetneje res ne bo izkoristil tako imenovanega "player optiona" (enostransko podaljšanje pogodbe), a bo nato kot prost igralec podpisal še veliko donosnejšo pogodbo.

Najkoristnejši igralec finala in prvi zvezdnik ekipe LeBron James seveda ni vprašljiv, medtem ko "player optiona" prav tako ne bosta izkoristila Kentavious Caldwell-Pope in Rajon Rondo. Podobno naj bi razmišljal tudi Avery Bradley, medtem ko se Markieff Morris in Dwight Howard, ki je po dolgih letih čakanja prav tako osvojil svoj prvi naslov, podajata na tržišče. Kot tretji zvezdnik ekipe ob Jamesu in Davisu se je omenjal Kevin Love, pa tudi Bradley Beal, v zadnjem času pa celo Chris Paul.

Pika na i velike kariere
Izjemno izkušeni organizator igre se bliža 36. letu starosti, James bo sicer svoj 36. rojstni dan praznoval tik pred novim letom. Paul je v kontroverznih okoliščinah zapustil Houston Rocketse, toda v vrstah ekipe Oklahoma City Thunder odigral izvrstno sezono. Tudi Paul še čaka na svoj prvi šampionski prstan.

"To bi bila, jasno, pika na i izjemne kariere enega najboljših organizatorjev igre v zgodovini," je na svoji spletni strani zapisal španski športni dnevnik AS. "Pri Lakersih bi se lahko za naslov tudi potegoval, s svojim tesnim prijateljem LeBronom Jamesom in ekipo, ki je želela že sestaviti zastrašujoč tandem s Kobejem Bryantom pred slavnim vetom njegovega prestopa iz Hornetsov k Lakersom, na koncu pa je pristal pri Clippersih," so dodali.

'Sanja o tem'
Težava je njegova maksimalna pogodba, ki mu prihodnjo sezono prinaša kar 41,3 milijona, "player option" pa v sezoni 2021/22 celo 44,2 milijona dolarjev (35,25 oziroma 37,73 milijona evrov). Lakersi veliko manevrskega prostora zaradi nove Davisove pogodbe ne bodo imeli, bi pa lahko pri pogajanjih pomagale Paulove predstave v minuli sezoni, ko je bil z ekipo Thunder eno prijetnejših presenečenj in zaigral celo v končnici kljub odmevnima slovesoma Russella Westbrooka in Paula Georgea.

"Chris bi bil naklonjen temu, da bi spet igral v Los Angelesu. Vem, da sanja o tem. Vem tudi, da ga LeBron občuduje in da bi se na igrišču zelo dobro ujela," je neimenovan vir, šlo naj bi za direktorja kluba iz vzhodne konference, citiral novinar Bleacher Reporta Eric Pincus

Lakersi so v preteklosti neuspešno "lovili" Kawhija Leonarda, ki zdaj po slovesu od San Antonio Spursov in hitrem "postanku" pri Toronto Raptorsih igra za mestne tekmece Clipperse, pa tudi Kembo Walkerja, Jimmyja Butlerja ... V morebitnem lovu na Paula gre pričakovati selitev številnih košarkarjev v Oklahoma City, seveda pa tudi predajo "picka" na prihajajočem (ali prihajajočih) naboru.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.