Košarka

Nick Nurse trener leta v ligi NBA

New York, Toronto, 22. 08. 2020 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo lige NBA je cenjeno nagrado za najboljšega trenerja leta podelilo Nicku Nursu, ki vodi branilce naslova Toronto Raptorse.

Nurse (na fotografiji) je po osvojitvi naslova s Torontom ostal v igri za najvišja mesta.
Nurse (na fotografiji) je po osvojitvi naslova s Torontom ostal v igri za najvišja mesta. FOTO: AP

Nick Nurse je po velikem metu in osvojitvi naslova s Toronto Raptorsi v sezoni 2019/20 zbral 53 zmag in 19 porazov v rednem delu sezone, kar je Raptorse uvrščalo na drugo mesto v ligi, takoj za vzhodne rivale Milwaukee Buckse. S 73,6-odstotnim izkupičkom zmag je bil to tudi nov rekord franšize.

"Počaščen sem, da sem dobil priznanje, To res nekaj pomeni," je dejal Nurse. "Bilo je nekaj izjemnega osvojiti ligo s temi fanti. To mi je pomenilo daleč največ, a tudi tole je zelo v redu," je dodal trener, čigar ekipa je tudi v tej zaradi novega koronavirusa močno spremenjeni sezoni še v igri za ubranitev naslova. Toronto v seriji z Brooklyn Netsi v "mehurčku" v Orlandu, kjer moštva končujejo sezono, vodi s 3:0 v zmagah in si lahko že v nedeljo zagotovi napredovanje.

"Takšen, kot je Nick ob robu igrišča, je tudi sicer kot oseba. Sproščen, a tako velik garač. Ustvarjalen in dinamičen," je 53-letnega stratega iz Iowe pohvalil predsednik kluba Masai Ujiri. "Vedno daje ton naši ekipi – raje napada naš naslednji naslov, kot da bi branil našega zadnjega. To je Nick, zato verjamemo vanj. Njegovo popotovanje do te izjemne časti je bilo dolgo in tako zelo smo veseli, ko vidimo, da so ga tako prepoznali," je dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretji v zgodovini franšize
Med vrhunce aktualne sezone velja prišteti tudi 15 zaporednih zmag med 15. januarjem in 10. februarjem, kar je prav tako nov rekord kluba in nov rekord kanadskih ekip v vseh največjih profesionalnih športnih ligah (NBA, NHL, MLB, MLS in CFL). Nurse je v tej sezoni dobil dve nagradi za trenerja meseca na Vzhodu in vodil ekipo grškega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa na tekmi zvezd v Chicagu.

Liga NBA bo v sodelovanju s športnimi novinarji in reporterji z vsega sveta v naslednjih dneh podelila še več nagrad, tudi najbolj cenjeno za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone: kandidati so Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), LeBron James (Los Angeles Lakers) in James Harden (Houston Rockets). Med kandidati za nagrado za igralca, ki je najbolj napredoval, je tudi slovenski zvezdnik ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić. Nurse je sicer tretji trener v zgodovini franšize, ki je osvojil nagrado za najboljšega trenerja ‒ pred njim je to uspelo Dwanu Caseyju (2018) in Samu Mitchellu (2007).

V novinarskem izboru je Nurse dobil skupno 470 točk 90 uvrstitev na prvo mesto. Drugi je bil Mike Budenholzer (Milwaukee Bucks) s 147 točkami, tretji pa Billy Donovan (Oklahoma City Thunder) s 134. Nurse je trenersko kariero začel v ameriški univerzitetni košarki, potem je 11 let delal v Evropi, večinoma v veliki Britaniji.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
23. 08. 2020 13.27