Košarka

Čančarju 'drobtinice' ob porazu Denverja

Denver, 05. 02. 2021 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Koprčan Vlatko Čančar je bil na tekmi košarkarske lige NBA z Denver Nuggets s 93:114 slabši od Los Angeles Lakers, kljub temu, da so ob polčasu vodili za 12 točk. Čančar je pod obročema preživel tri minute, v tem času pa v statistiko vpisal en skok. LeBron James je pri Jezernikih tekmo končal z novim statističnim trojnim dvojčkom, ko je 27 točkam dodal 10 skokov in 10 podaj.

Joel Embiid
Joel Embiid FOTO: AP

LeBron James je vpisal svoj še drugi trojni dvojček po začetku sezone ter 96. v karieri. Jezerniki, aktualni prvaki lige NBA, pa so z razmerjem 17-6 v zmagah na drugem mestu razpredelnice izenačeni z mestnim tekmecem Clippers in imajo le en poraz več od vodilnega Utaha Jazz (17-5), ki je premagal zasedbo Atlante Hawks s 112:91. Za ljubitelje statistike je LeBron vpisal svojo 800. tekmo z vsaj 25 doseženimi točkami, kar je največ v zgodovini lige NBA. Philadelphia 76ers je na domačem parketu morala priznati premoč ekipi Portland Trail Blazers s 105:121. Portland je slavil kljub zgolj devetim razpoložljivim igralcem ter kljub razpoloženemu nosilcu igre Philadelphie Joelu Embiidu, ki je dosegel 37 točk. Tudi košarkarji Memphis Grizzlies so izgubili proti Houston Rockets s 103:115. Bolj kot košarkarski boji pod obročema odmeva izjava, ki jo je dal James, ki je vodilne može lige NBA okrcal, da želijo na vsak način, kljub pandemiji covida-19, spraviti pod streho nepomembno ekshibicijsko tekmo vseh zvezd All-Star, s čimer so igralci dobili krepko zaušnico. "Letos nimam nič energije in nič navdušenja za tekmo vseh zvezd," je dejal James v četrtek zvečer po zmagi Los Angeles Lakers proti Denver Nuggets. "Nisem zadovoljen s tem. Če bom izbran, bom tam samo fizično, ne pa tudi z glavo." Revialna tekma zvezdnikov ameriške profesionalne košarke bo, kot vse kaže, 7. marca v Atlanti. Lanska v Indianapolisu je bila odpovedana zaradi prevelikega tveganja za okužbe z novim koronavirusom. "To je precej grda klofuta. Še vedno se spopadamo s pandemijo in celo ligo bomo pripeljali v eno mesto, kjer bo težko zagotoviti varnost," je dodal.

Izidi:
Atlanta Hawks - Utah Jazz                     91:112

Dallas Mavericks - Golden State Warriors     116:147
(Luka Dončić: 27 točk, 6 skokov, 6 podaj v 32 minutah za Dallas)

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers  105:121

Memphis Grizzlies - Houston Rockets          103:115

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets          114:93
(Vlatko Čančar: 1 skok v 3 minutah igre za Denver.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.