Košarka

Kadrovske rošade pri Petrolu Olimpiji: Mesiček odšel, Domen Lorbek prišel

Ljubljana, 20. 12. 2018 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./T.Š.
Komentarji
0

Košarkarji ljubljanske Petrol Olimpije bodo v drugo polovico sezone krenili močnejši za povratnika v 'zmajevo gnezdo', izkušenega Domna Lorbka, poslavlja pa se 21-letni Blaž Mesiček, ki se je v Ljubljano iz Italije vrnil pred začetkom sezone.

Izkušeni branilec-strelec Domen Lorbek bo v veliko pomoč mladi ljubljanski zasedbi, ki ji v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih."Veselim se povratka v Petrol Olimpijo in v Ljubljano. V največji slovenski klub sem se vrnil brez pomislekov in prevelikega razmišljanja, vsi pa vemo, kakšni so naši cilji v tej sezoni. Razmišljati moramo o vsaki tekmi posebej, našo igro pa graditi iz dneva v dan in iz treninga v trening napredovati kot ekipa. Verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam mladim igralcem pri njihovem napredku, veselim pa se tega, da bo ob meni takšno veliko število talentiranih košarkarjev, pred katerimi je svetla prihodnost," je ob vrnitvi v slovensko prestolnico povedal nekdanji reprezentant Domen Lorbek.

Domen Lorbek se je vrnil v vrste Petrola Olimpije.
Domen Lorbek se je vrnil v vrste Petrola Olimpije. FOTO: 24ur.com

Presenečenje pa je odhod 21-letnega Blaža Mesička, kot so sporočili iz kluba, je šlo za sporazumno prekinitev pogodbe. Mesiček, slovenski reprezentant, se je ljubljanskemu klubu pridružil pred začetkom letošnje sezone, po tem, ko je sezono in pol prebil v italijanskem Brindisiju.

Dres ljubljanskega moštva je Blaž Mesiček že nosil med letoma 2013 in 2016, decembra 2016 pa se je Mesiček iz Ljubljane preselil v Enel Basket Brindisi, avgusta pa se je vrnil v Ljubljano. V Ligi ABA je Mesiček v tej sezoni zaigral na devetih tekmah in v povprečju dosegal 10,2 točki, 2,3 skoka in 1,8 podaje na tekmo v 19,9 minutah. v Ligi prvakov je zaigral na devetih obračunih, v 18,5 minutah na tekmo pa dosegal 6,4 točke, 1,7 podaje in 1,1 skok na tekmo. V Ligi Nova KBM je dres ljubljanskega moštva nosil na petih tekmah in v malo več kot 13 minutah na tekmo dosegal 6,6 točke, 3,0 podaje in 0,8 skoka na tekmo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.