Košarka

Nov evropski poraz Cedevite Olimpije, tokrat usodna Venezia

Benetke, 15. 12. 2021 21.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
1

Košarkarji Cedevite Olimpije so v sedmem krogu Eurocupa s 70:77 izgubili na gostovanju pri Venezii v Benetkah. Zmaji tako v tem tekmovanju ostajajo pri vsega dveh zmagah, zasedajo pa zadnje, deseto mesto v skupini B. To pa je zagotovo precej manj od visokih apetitov, ki so si jih v ljubljanskem klubu zastavili pred aktualno sezono. Za Venezio je to bila tretja zmaga.

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli peti zaporedni poraz v evropskem pokalu. Zmage v tem tekmovanju ne poznajo že od 27. oktobra, v naslednjem krogu pa jih čaka gostovanje v Valencii. Četudi so Ljubljančani v negativnem razmerju, to še zdaleč ne pomeni, da nimajo možnosti za napredovanje v izločilne boje. Do konca skupinskega dela je še enajst tekem, iz vsake desetčlanske skupine pa bosta izpadli le dve ekipi. Navkljub temu se je Cedevite Olimpija v Benetkah nadejala dobre predstave. Optimizem je črpala iz zmage v Beogradu proti Partizanu in dejstvu, da je imela tudi Umana Reyer, sicer italijanski prvak, pred tekmo izkupiček 2-4.

Jaka Blažič je vpisal dvojni dvojček, dosegel je 10 točk in zbral 12 skokov. Ob tem je dodal še štiri podaje.
Jaka Blažič je vpisal dvojni dvojček, dosegel je 10 točk in zbral 12 skokov. Ob tem je dodal še štiri podaje. FOTO: Aba

Začetek tekme je bil odličen - 14:5 po šestih minutah igre, a sledil je preobrat in delni izid gostiteljev 37:9 ter vodstvo 42:23. Izbranci trenerja Jurice Golemca so v nadaljevanju izničili zaostanek, v 32. minuti izenačili na 55:55, a nato znova zaostali in po dveh tehničnih napakah stratega zaostali z 61:71. S tem je bila tekma dobre štiri minute pred koncem tudi odločena.

Ljubljančani, ki so bili do te tekme najboljša ekipa evropskega pokala po številu zadetih trojk in odstotku le teh, so tokrat skozi mrežico poslali le šest od 25 poskusov izza črte. Hkrati so s 15 izgubljenimi žogami ostali med najslabšimi ekipami tekmovanja v tem elementu, v svojih vrstah pa niso imeli izstopajočega posameznika.

Jacob Pullen je zbral 14 točk (met 5:14), Edo Murić jih je prispeval 12 (met 4:8), najvišji statistični indeks pa je imel kapetan Jaka Blažič z 12 skoki in 10 točkami (19).

Statistika tekme Venezia - Cedevita Olimpija
Statistika tekme Venezia - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
16. 12. 2021 13.41
Ne vem, zakaj, ampak vse skupaj mi deluje kot neka karma; namreč vse to dogajanje okoli cedevite olimpije in predvsem združitev s hrvati, da bi se izognili drugi aba skupini...