Košarka

Nov udarec za selektorja Grgića: Medenova zaradi poškodbe kolena brez EP

Rogla, 22. 05. 2019 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav so se priprave naših košarkaric na bližajoče se evropsko prvenstvo, ki ga bosta gostili Srbija in Latvija, na Rogli začele v odličnem vzdušju, je zadnja novica, da zaradi poškodbe levega kolena v Niš ne bo mogla potovati Sara Meden, vse skupaj nekoliko skazila in obenem selektorju Damirju Grgiću prinesla novo skrb.

Sara Meden, ki ima za seboj zelo dobro sezono v dresu ljubljanske Ježice, bo zaradi poškodbe hrustanca v levem kolenu morala izpustiti evropsko prvenstvo v Nišu, kjer bodo slovenske košarkarske reprezentantke odigrale uvodna tri srečanja skupinskega dela.

Sara Meden bo zaradi operativnega posega na levem kolenu primorana izpustiti nastop na bližajočem se evropskem prvenstvu za košarkarice. (Foto: KZS/alesfevzer.com)
Sara Meden bo zaradi operativnega posega na levem kolenu primorana izpustiti nastop na bližajočem se evropskem prvenstvu za košarkarice. (Foto: KZS/alesfevzer.com) FOTO: Foto: KZS/alesfevzer.com

Kot sporočajo s Košarkarske zveze Slovenije, so podrobni zdravniški pregledi pokazali, da bo morala Medenova opraviti artroskopijo odkrušenega dela sklepnega hrustanca. "Na žalost mi je višja sila preprečila, da še naprej treniram s to čudovito ekipo in kandidiram za premierni nastop v članskem reprezentančnem dresu. Podrobni pregledi kolena so žal pokazali, da bom poškodbo morala sanirati z operacijo. Soigralkam in štabu se zahvaljujem za vso pomoč in podporo. Reprezentanci v nadaljevanju priprav želim veliko sreče, sama pa se bom med prvenstvom prelevila v glasno navijačico," je za uradno spletno stran KZS-ja dejala Medenova, medtem ko je selektor Damir Grgić, ki se je že pred prvim uradnim treningom moral sprijazniti z določenimi (nepričakovanimi) odpovedmi, izjavila naslednje: "Odlično vzdušje v reprezentanci je na žalost nekoliko skazila poškodba Sare Meden. Sara je v teh dneh pokazala, da je super dekle in res je imela veliko smole. Želim ji, da hitro in uspešno sanira poškodovano koleno. Odločitev, ali bomo Sarino odsotnost nadomestili z vpoklicem nove igralke, bo strokovni štab reprezentance sprejel v prihodnjih dneh."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simoni?
22. 05. 2019 16.51
+3
Ni kaj, Ocvirkova si je premislila...
Simoni?
22. 05. 2019 16.52
+6