Nova odpoved v NBA: v Orlando ne bo DeAndrea Jordana

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /J.B. /
KOMENTARJI
5
Košarkar Brooklyn Netsov DeAndre Jordan je zbolel za covidom-19, zato je odpovedal nastop na nadaljevanju sezone lige NBA v Orlandu. Poleg Jordana, ki je prek Twitterja potrdil dva pozitivna testa na novi koronavirus, je pri mrežicah pozitiven tudi Spencer Dinwiddie.

DeAndre Jordan je bil lani v Dallasu nekaj časa soigralec našega Luke Dončića.
DeAndre Jordan je bil lani v Dallasu nekaj časa soigralec našega Luke Dončića.FOTO: AP

Za mrežice, ki merijo na preboj v končnico, ko se bo sezona NBA 30. julija nadaljevala, je novica zelo hud udarec. "V nedeljo zvečer sem odkril, nov test pa je to potrdil še v ponedeljek, da sem pozitiven na covid-19. Zaradi tega ne bom nastopil v Orlandu ob nadaljevanju sezone," je tvitnil 31-letniDeAndre Jordan.

Pred tem je pozitivni test razkril tudi Spencer Dinwiddie, na katerem je ob odsotnosti zvezdnikov Kyrieja Irvinga in Kevina Duranta slonela igra Netsov, in dodal, da čuti simptome, kot so povišana temperatura, bolečine v sklepih in pljučih. V nasprotju z Jordanom pa 27-letni Dinwiddie še ni odpovedal nastopa na Floridi, dejal je, da bo igral, če bo le zdrav.

Minuli petek je vodstvo lige NBA objavilo, da je 16 od 302 testov igralcev (5,3 odstotka) pozitivnih na novi koronavirus, identitete košarkarjev pa ni razkrilo.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke