Košarka

Nova okrepitev: Cedevita Olimpija močnejša za Mikaela Hopkinsa

Ljubljana, 19. 07. 2019 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarski prvoligaš Cedevita Olimpija letos doživlja temeljito prenovo. Naslednji v vrsti okrepitev je ameriški krilni center Mikael Hopkins, ki je nazadnje branil barve bolgarskega Balkana. 26-letnik je z zmaji podpisal dveletno pogodbo.

Hopkins se je košarkarsko izobrazil na prestižni univerzi Georgetown.
Hopkins se je košarkarsko izobrazil na prestižni univerzi Georgetown. FOTO: AP

"Mikael Hopkins je zagotovo ime, ki je morda nekoliko neznano navijačem in se giblje pod radarjem v evropski košarki. V minuli sezoni je bil član bolgarske ekipe Balkan, ki je osvojila naslov bolgarskega državnega prvaka, Hopkins pa je bil eden izmed ključnih mož tega moštva. Med drugim se je ekipi uspelo prebiti iz skupinskega dela Fibinega Evropskega pokala. Gre za izjemno vsestranskega košarkarja, ki lahko igra na dveh igralnih položajih, s tem pa se vklaplja v našo idejo in željo, da v moštvo pripeljemo košarkarje, ki lahko izpolnijo to našo željo," je v uradni izjavi povedal športni direktor ljubljanskega kluba Sani Bečirović.

Gre za košarkarja, ki lahko zaigra tako na položaju krilnega centra kot tudi centra, saj v višino meri kar 206 centimetrov. Hopkins velja za moderen tip visokega igralca, saj se pogosto odloča tudi za met z razdalje. Prav to je poudaril nov trener zmajev Slaven Rimac: "Je igralec, ki bo pokril igralna položaja centra in krilnega centra. Vidimo ga kot košarkarja, ki nam lahko da dodatno dimenzijo na položaju petice, ki odpira prostor pod košem s svojim metom, na poziciji štirice pa izkoristi svojo hrbtno igro proti košu. Menim, da bo dobra alternativa na svojih položajih, in da bo zaradi njegove prisotnosti naša igra raznovrstna. Za seboj ima odlične tri, štiri sezone v nekoliko manj močnih ligah, prihaja pa z zelo dobre ameriške univerze, zato mislim, da se bo dobro vklopil v ekipo, in da bo napravil korak naprej v svoji karieri."

Hopkins je v prvih besedah za novega delodajalca dejal, da se zelo veseli nastopanja v evropskih tekmovanjih, obenem pa je razkril, kdo mu je Olimpijo še posebej priporočal: "Želim se zahvaliti Košarkarskemu klubu Cedevita Olimpija Ljubljana za priložnost, da se lahko pridružim moštvu. Veselim se izzivov in dejstva, da nam bodo v prihajajoči sezoni nasproti stali močni tekmeci, in da se bomo predstavljali v dveh močnih evropskih tekmovanjih. Moj prijatelj Mirko Mulalić mi je zaupal številne lepe stvari o Ljubljani in navijačih, in veselim se, da bom kmalu stopil na parket in zaigral."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
20. 07. 2019 08.58
+0
Kakšna slovenska reprezentanca,gre se samo za navijače,in njihov denar
graf
19. 07. 2019 17.47
-2
Američana sicer ne poznam , samo moje mnenje je da če bi imel kakšno vrednost pod koši bi to Ameri verjetno samo opazili in bi igral na oni strani luže ! Čas bo pokazal a je bil nakup smotrn al ne ...
mackintosh
19. 07. 2019 15.25
+5
lep res ni. upajmo da bolje košarko igra :)
Melonija
19. 07. 2019 15.51
+8
pokercat912
19. 07. 2019 15.59
+5
procesoid
19. 07. 2019 17.04
+1
upam, da je topel, saj mrzlo telo običajno ne daje znakov življenja in kliče po tragediji...
mackintosh
19. 07. 2019 17.34
+2
melonija nima smisla košarke ne znam lep pa tudi nisem kaj naj zdaj?
mackintosh
19. 07. 2019 17.35
+1
poker da še tebi odgovorim tudi to nisem :))) res pa upam da tip dobro igra ker zadnje čase olimpija z nakupi ni imela prav sreče :)
undisputed
19. 07. 2019 15.12
+6
Da pa ena Slovenija ne premore ene košarkaške ekipe, ki bi se bila sposobna boriti za evropska tekmovanja...sramotno je da se združuje dve ekipi v eno, pa še ta iz Hrvaške...