Košarka

Nova poškodba Hardna ter množičen odziv na obsodbo Chauvina

New York, 21. 04. 2021 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
0

Brooklyn Netsi so na krilih Kyrieja Irvinga, kljub ponovni poškodbi Jamesa Hardna, premagali ekipo New Orleans Pelicans ter se tako približali vodilni ekipi na vrhu vzhodne konference. Družbena omrežja pa so preplavili odzivi iz košarkarskega sveta na obsodbo Dereka Chauvina za smrt temnopoltega Georgea Floyda.

Košarkarji Brooklyn Nets, ki so eni izmed glavnih kandidatov za osvojitev naslova v severnoameriški ligi NBA, so za nedoločen čas ostali brez enega izmed glavnih zvezdnikov Jamesa Hardna, ki se je znova poškodoval. Kljub manjkajočemu košarkarju pa so Netsi na krilih Kyrieja Irvinga v gosteh premagali New Orleans Pelicanse s 134:129.

Pri Mrežicah je poleg Hardna, ki še ni popolnoma okreval po poškodbi, med treningom pa znova začutil bolečino, še vedno manjkal Kevin Durant. Kljub temu se je Brooklyn z zmago približal vodilni ekipi Philadelphia 76ers na vrhu vzdodne konference. Joe Harris je končal pri 24 točkah, Landry Shamet jih je dodal 18, Blake Griffin pa 16. Bruceu Brownu je uspel dvojni dvojček z 11 točkami in 11 skoki.

James Harden (levo) in Luka Dončić sta stara znanca še iz bradačevih dni pri Houstonu.

"Danes je res vsak od fantov dodal košček v mozaik zmage. To smo tudi potrebovali. Mislim, da smo v drugem polčasu našli pravi ritem," je po zmagi dejal Irving, ki je po nedeljskem porazu proti Miamiju Gorana Dragića (107:109) prevzel odgovornost na svoja pleča. Tokrat pa je 29-letnik pokazal drugačen obraz in samo v zadnji četrtini dosegel 15 točk. "Koši so nam kar uspevali. V zadnjih treh minutah proti Miamiju nismo igrali, kot bi morali. Danes smo pokazali, da znamo zaigrati tudi drugače," je še dodal. Prvi strelec domačih je bil Zion Williamson s 33 točkami, Brandon Ingram jih je zbral 27. New Orleans po porazu ostaja tik za vrati končnice v zahodni konferenci z izkupičkom 25-33.

Do sedme zaporedne zmage pa so prišli New York Knicksi, ki so na krilih 24 točk R. J.-ja Barretta gladko premagali Charlotte Hornetse s 109:97 in ostajajo v boju za končnico prvenstva NBA. Derrick Rose in Immanuel Quickley sta vsak dodala po 17 točk, Julius Randle pa 16 ter deset skokov.

Atlanta Hawks so s 112:96 premagali Orlando Magic, Sacramento Kingsi so doma s 120:134 izgubili proti ekipi Minnesota Timberwolves, Los Angeles Clippersi pa so bili zgolj za točko (113:112) v gosteh boljši od Portland Trail Blazersov. Paul George je dosegel 33 točk in je obenem dosegel zadnjih šest točk kalifornijske ekipe, vključno s prostima metoma 4,8 sekunde pred koncem tekme, s katerima je Clipperse popeljal do 41. zmage v sezoni. "Danes je odločila obramba. Strelsko nismo bili najbolje razpoloženi, zato pa smo odlično strnili obrambne vrste," je po zmagi dejal George.

C.J. McCollum je imel sicer ob pisku sirene še priložnost, da s košem Portlandu prinese zmago, a se je žoga po njegovem metu z razdalje odbila od obroča. McCollum je končal pri 28 točkah za Portland, ki je igral brez poškodovanih Damiana Lillarda in Jusufa Nurkića.

Športniki na družbenih omrežjih podprli obsodbo Chauvina

Svet športa pa je množično reagiral tudi na obsodbo Dereka Chauvina. 45-letni Chavuin je bil spoznan za krivega po vseh točkah obtožnice. Višina zaporne kazni bo znana v osmih tednih, je povedal sodnik Peter Cahill


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo, da so uboji Georgea Floyda, Breonne Taylor in Ahmauda Arberya poleti 2020 sprožili številne proteste. Tudi številni športniki, med njimi igralci NBA, WNBA in NFL, so opozarjali na rasno nepravičnost ter obsojali policijsko nasilje nad temnopoltimi. Streljanje na Jacoba Blaka avgusta pa je sodu izbilo dno ter celo športni svet začasno ustavilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.