Košarka

Nova sezona lige NBA se ne bo začela pred božičem

New York, 10. 09. 2020 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nova sezona severnoameriške košarkarske lige NBA se po poročanju The Athletica ne bo začela pred božičem. Vodstvo lige na čelu s komisarjem Adamom Silverjem je sicer želelo novo sezono 2020/21 začeti 1. decembra, a se to ne bo zgodilo.

Dragić (na fotografiji ob Giannisu Antetokounmpu) je z ekipo Miami Heat eno najprijetnejših presenečenj te sezone.
Dragić (na fotografiji ob Giannisu Antetokounmpu) je z ekipo Miami Heat eno najprijetnejših presenečenj te sezone. FOTO: AP

Tako poroča priznani ameriški novinar The Athletica Shams Charania, ki je potrdil odločitev lastnikov franšiz v ligi NBA, ki so se sestali prek videokonference, da se nova sezona ne bo začela pred božičem, datum pa še vedno ostaja neznanka. Obenem so prestavili tudi nabor za ligo NBA. Ta naj bi bil po informacijah omenjenega medija na sporedu 18. novembra.

Najmočnejše košarkarsko tekmovanje sicer ponavadi poteka od konca oktobra do začetka poletja, a je pandemija novega koronavirusa letos za več kot štiri mesece prestavila nadaljevanje sezone. Ligo NBA v pogajanjih glede naslednje sezone čaka tudi rešitev glede nastopa največjih zvezdnikov na olimpijskih igrah, ki bodo na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom prihodnje leto, če se bo sezona zavlekla globoko v poletje.

S tem bi bila denimo Luka Dončić (Dallas Mavericks) in Vlatko Čančar (Denver Nuggets) praktično nedosegljiva za izbrano vrsto za nastop v kvalifikacijah za olimpijske igre v Litvi, medtem ko je Goran Dragić (Miami Heat) že sklenil reprezentančno kariero.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolucijakorupcijafasizem
10. 09. 2020 21.50
+3
če sem čist iskren sem spremljal NBA od 2003 naprej pogledal vsaj 2 tekmi vsako noč.To sezono sem gledal zaradi Dončiča,ker so se vsi analitiki preden je prišel v ligo posmehovali iz njega.Največ ESPN analitiki Stephen A. Smith(retard ki je plačan 8 milijnov dolarjev na leto)Zapolnil sem sam sebe s tem ko jim je Luka zaprl usta In je sploh gledal več ne bom.Liga se je spremenila v politčno organizacijo,polno bogatih ljudi daje nasvete in lekcije ljudem,ki dejansko vejo kaj je služba.Bruha se mi pa Luka srečno upam da osvojiš prstan