Košarka

Nowitzki še naprej hvali Dončića: Pri 19 letih ima vse, kar potrebuje

Dallas, 11. 08. 2018 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarski biser Luka Dončić bo imel pri Dallas Mavericks enega najboljših možnih mentorjev. Legendarni nemški strelec Dirk Nowitzki se kljub 40 letom na grbi še ne namerava posloviti, pred slovesom pa bo v Teksasu lahko bdel nad razvojem 21 let mlajšega Ljubljančana.

Nowitzki je v sklopu kampa Summer Hoop obiskal kolidž Collin v predmestju Dallasa.
Nowitzki je v sklopu kampa Summer Hoop obiskal kolidž Collin v predmestju Dallasa. FOTO: AP

Med njima je 21 let razlike, ravno toliko, kot bo Dirk Nowitzki odigral sezon v dresu Dallas Mavericks. Nemec se je pri 40 letih odločil ostati zvest ekipi, s katero je osvojil en šampionski prstan, skupno sodelovanje pa se je začelo še pred rojstvom Luke Dončića v Ljubljani. Preden bosta Nowitzki in Dončić združila moči v Teksasu imata oba še nekaj obveznosti, Nemec je ob obisku kolidža Collin, kjer poteka tako imenovani Summer Hoop Camp, z izbranimi besedami govoril o slovenskem košarkarskem asu.

"Menim, da moramo biti veliko boljši kot lani. To ni skrivnost," je zbranim medijem v severnem predmestju Dallasa povedal Nowitzki, ki bo z 21. sezono v enakem klubu podrl rekord Kobeja Bryanta pri Los Angeles Lakers (20 sezon), zgolj 233 točk pa mu še manjka, da bi postal peti najboljši strelec lige NBA vseh časov.

Pričakuje več energije
Dallas je močno prevetril ekipo in poleg novinca Dončića na jug države pripeljal tudi DeAndreja Jordana in Devina Harrisa, med novinci so poleg Dončića tudi Jalen Brunson, Ray Spalding, Kostas Antetokounmpo, Ryan Broekhoff in Ding Yanyuhang. Vsi bodo lahko računali na nasvete enega najboljših evropskih košarkarjev vseh časov, ki pravi, da bo veliko povedal že začetek sezone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Menim, da je ključna stvar ta, da dobro začneš. Novembra smo imeli težek razpored in si nabrali veliko porazov, preveč za ekipo, ki je mlada," je nadaljeval Nowitzki. "To te jezi. Zato pričakujem, da bomo zdaj imeli nekaj več energije in poskusili zagotoviti, da bodo vsi v ekipi polni elana in pozitivnosti, nato pa, da bomo tudi z nekaj sreče igrali dobro." 

Luka že zdaj zelo dobro pozna to igro
O Dončiću pa je po zamenjavi z Atlanta Hawks, ki so ga kot tretjega izbrali na naboru, povedal, da z 19 leti že zelo dobro pozna košarko. Košarkar po rodu iz Würzburga, ki je na pol poti med Nürnbergom in Frankfurtom na Majni, hvali tudi inteligenco nekdanjega člana ljubljanske Olimpije in Real Madrida.

"Jasno je, da smo položili veliko zaupanja v Luka, zato upam, da se bo dobro razvil. Mislim, da ima vse potrebno in je inteligenten. Že zdaj, z 19 leti, zelo dobro pozna to igro," je zadovoljen Nowitzki.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
12. 08. 2018 18.11
-1
kako pa kaj mamica,a hujša...
Houdor
12. 08. 2018 10.28
-15
a že spet ta serator donćić
white31
11. 08. 2018 20.22
-34
a to je ta ki dviguje tri prste a ima se za slovenca..😛
resnicaosvobaja
11. 08. 2018 22.26
+26
To ima veze z vero in ne z državljanstvom , oboje pa nima veze s športom
murate
12. 08. 2018 10.36
+4
Hachi
12. 08. 2018 11.59
+13
white, sploh ne vem, zakaj se oglasas, ker ocitni kosarke niti povohal nisi od blizu. ze mi, ki smo kosarko igrali pred 15 leti, smo ob kaksni tretji ali cetrti zaporedni trojki dvignili tri prste (palec, kazalec in sredinec) v zrak, se preden je zoga sploh prisla do obroca. vcasih pa bolj kot samo ti trije prsti, smo uporabljali gesto s prsti, ko sklenes skupaj palec in kazalec, dvignes pa sredinca, prstanca in mezinca, torej kot znak popolno. ne spomnim se, da bi to kdaj naredili samo z eno roko, ampak vedno z obema. tako tudi sodnik oznaci, ali gre za 2 ali tri tocke. torej, na nek nacin posnemanje sodnika. nima pa to nobene veze s Srbijo. ampak, ocitno si premlad, da bi kaj takega sploh vedel. si pac en mali nacionalistek, ki ga uspeh nekoga drugega moti.