Košarka

Nowitzki o Dončiću: Zanj ni omejitev, je nekaj edinstvenega

Dallas, 16. 07. 2021 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji košarkar moštva Dallas Mavericks Dirk Nowitzki z izbranimi besedami govori o svojem nasledniku pri moštvu iz Teksasa Luki Dončiću. Slovenskemu košarkarju napoveduje izjemno prihodnost in pravi, da zanj ni omejitev. Ob tem je legendarni Nemec spregovoril tudi o nekaterih najboljših evropskih in ameriških košarkarjih v zgodovini košarke po svojem izboru.

Dirk Nowitzki je eden tistih izjemnih igralcev, ki se je zapisal v košarkarsko zgodovino. Tako evropsko kot tudi tisto, ki se tiče lige NBA in Dallas Mavericksov. Dolga leta je bil zaščitni znak Mavsov in tudi najbolj zaslužen, da so osvojili naslov (za zdaj edinega v klubski zgodovini) prvaka lige NBA leta 2011. Takrat je bil Nemec najbolj koristen igralec finala (MVP), organizator igre pa je bil takrat Jason Kidd, ki je od letošnje sezone postal prvi trener Dallasa. Nowitzki se je košarkarsko upokojil leta 2019, a je še vedno tesno povezan z lastnikom Markom Cubanom in klubom, ima namreč vlogo posebnega svetovalca.  

"Imeli smo izjemno "kemijo". V moštvu so bili veterani, ki so bili uspešni že prej in so prišli z zmagovalno miselnostjo. Drugi, tako kot jaz, smo dosegli vrhunec v tej sezoni in vse se je "zložilo", tudi zaradi velike samozavesti v končnici," je o šampionski sezoni povedal 43-letni center, ki je igral pod košem, imel pa je tudi zelo mehko roko in je uspešno zadeval tudi mete za tri točke.

Luka Dončić in Dirk Nowitzki
Luka Dončić in Dirk Nowitzki FOTO: AP

Nekdanji nemški reprezentant je doživel posebno čast, saj bo krasil naslovnico posebne izdaje računalniške in konzolne igre NBA 2K22 v družbi Kevina Duranta in Kareema Abdula-Jabbarja. Na naslovnici (redne) izdaje omenjene igre bo Luka Dončić. V intervjuju ob omenjenem dogodku je Nowitzki spregovoril tudi o slovenskem "wunderkindu" v dresu Dallasa:"Je poseben igralec, zelo zabavno je za gledalce, ko ga gledajo. Mislim, da včasih niti ne ve, kaj bo njegova naslednja poteza in to je zanimivo za navijače. Ima občutek za ustvarjanje spektakularnih potez."  

"Fant je star 22 let in je že na neverjetnem nivoju. Rekel bi, da je že zdaj boljši od mene, kot sem bil kdaj koli v svojih najboljših letih. Tako dober je pri teh letih. Bil je že med kandidati za najkoristnejšega igralca lige (MVP) in mislim, da bo to nagrado kmalu dobil. Za njegovo starost je kompleten: izjemno bere igro, dobro meče, prodira, se postavlja dobro proti igralcem, ki ga ne morejo kriti, dobro igra "pick and roll". Je izjemno raznovrsten igralec in še lahko napreduje. Nemogoče je razmišljati o tem, kako daleč lahko gre. Zanj ni omejitev, je nekaj edinstvenega," je povedal Nemec.

"Težko je izbrati peterico. Sem stara šola in sem odraščal ob gledanju Detlefa Schrempfa, Dražena Petrovića, všeč mi je bil Toni Kukoč, pa Sabonis v njegovih najboljših letih. Ne smem pozabiti Paua Gasola. Moral bi dodati tudi Oscarja Schmidta, ki sicer ni igral v ligi NBA, a je imel fantastično kariero," je odgovoril na vprašanje, katera je idealna mednarodna postava igralcev, ki so igrali čez lužo.  

Na izziv, naj po svojem izboru določi štiri najboljše igralce iz zgodovine lige NBA, pa je dejal: "Zelo zahtevno. Seveda Michael Jordan, Magic in Larry Bird. Dodal bi tudi LeBrona in rad bi dodal tudi Kobeja."

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1576861
17. 07. 2021 09.18
+2
raje bodite tiho,kot neumnosti goflate
ervirus
16. 07. 2021 18.27
+3
Tebi bojo v Bohinju spomenik postavili Dase rogovi vidijo iz slovenskega Celovca.
bohinj je zakon
16. 07. 2021 15.27
-26
Po vseh teh hvalospevih Dončiću, je škoda, da nastopa in troši energijo. Naj ga takoj razglasijo za najboljšega na olimpijadi ter MVP za naslednjo sezono v Ameriki.
Hhhh232
16. 07. 2021 15.52
+14
Ti si bil ziher boljši od njega pa so pol njega zbrali.. Zdaj si pa jezen
yanay
16. 07. 2021 16.45
+4
Eastman
16. 07. 2021 17.14
+6
Definbahija
16. 07. 2021 14.35
-2
Edina omejitev pri Dončiću je Cuban.
Amasakul
16. 07. 2021 14.20
+24
Fant je star 22 let - Zanj ni omejitev, je nekaj edinstvenega.