Košarka

Obeta se začasna selitev ekipe Raptors iz Toronta v Newark

Newark, 02. 11. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Sezona 2020/21 severnoameriške košarkarske lige NBA bo zaradi novega koronavirusa vse prej kot običajna. Na seznamu novosti je tudi začasna selitev edine kanadske ekipe v najvišjem rangu profesionalne košarke v Severni Ameriki. Kot poroča New York Daily News, je zelo blizu dogovor o selitvi prvakov leta 2019 iz Scotiabank Arene v Prudential Center.

Dvorano Prudential Center v Newarku v zvezni državi New Jersey so kot svojo domačo dvorano od leta 2010 do 2012 uporabljali člani zasedbe Brooklyn Nets, preden so se preselili na drugo stran reke Hudson v sodobni Barclays Center v Brooklynu.

Dvorana Prudential Center, ki se je je prijel vzdevek The Rock oziroma Skala, je od leta 2007 domača dvorana ekipe v severnoameriški hokejski ligi NHL New Jersey Devils. Gre za areno z 19.500 sedeži, za Toronto pa je lokacija pravzaprav idealna zaradi bližine glavnih tekmecev v atlantski skupini, Boston Celtics, Brooklyn Nets, New York Knicks in Philadelphia 76ers. Potovalne omejitve in zaprta državna meja zaradi pandemije novega koronavirusa bodo namreč predstavljale preveliko oviro za transport kanadske zasedbe na prizorišče tekem, če bo ostala v Torontu.

Edina kanadska ekipa v ligi NBA Toronto Raptors bo očitno začasno spremenila svoje domovanje.
Edina kanadska ekipa v ligi NBA Toronto Raptors bo očitno začasno spremenila svoje domovanje. FOTO: AP

Vodilni možje Toronta, ki je leta 2019 osvojil svoj prvi naslov prvakov lige NBA, so razmišljali tudi o začasni selitvi v zaliv Tampa Bay na Floridi ali v Nashville v državi Tennessee, možno pa bi bilo tudi najeti katero od aren, ki jih že uporabljajo druge ekipe NBA. Kansas City je ponudil svoj T-Mobile Center, ugibalo se je tudi o selitvi le streljaj čez kanadsko-ameriško mejo v Buffalo po zgledu Toronto Blue Jays, ekipe v baseballski ligi MLB.

Dvorana v Newarku je zgolj 40 km oddaljena od aren Barclays in Madison Square Garden, vožnja do hrama Sixersov, Wells Fargo Center, pa traja približno 90 minut. Boston je 225 kilometrov severno, Washington pa 350 kilometrov južneje. Liga NBA še ni dorekla formata tekmovanja v novi sezoni, skoraj gotovo pa bodo ekipe igrale v varovanih mehurčkih. Eden od teh naj bi bil tudi podporni mehurček Knicks-Nets-Raptors.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.