Košarka

Obradović ni več trener Crvene zvezde, vrača se Radonjić

Beograd, 25. 12. 2020 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za presenetljivo novico so poskrbeli pri košarkarskem klubu Crvena zvezda, saj je prišlo do menjave trenerja. Dosedanji strateg zvezdašev Saša Obradović je po sporazumnem dogovoru z vodstvom kluba zapustil moštvo. Vrača se Dejan Radonjić, ki je nazadnje vodil beograjsko moštvo pred tremi leti.

Včeraj je prišlo do menjave trenerja pri trenutno najboljšem srbskem košarkarskem moštvu, beograjski Crveni zvezdi. Rdeče-beli, ki nastopajo v elitni evroligaški konkurenci, so ostali brez prvega trenerja. Kot so sporočili na klubski spletni strani, je bila ločitev s prvim trenerjem Sašo Obradovićem in njegovim štabom sporazumna, ob tem pa so še zapisali: "KK Crvena zvezda mts se ob tej priliki zahvaljuje Saši Obradoviću za ves trud, delo in velik profesionalizem, ki ga je pokazal v času svojega delovanja pri Crveni zvezdi, in mu želi veliko uspeha v nadaljnjem profesionalnem delu in karieri. Klub se je s Sašo Obradovićem razšel v najboljših odnosih, kot je za igralsko legendo kluba in človeka, ki je pustil močan pečat v zgodovini kluba, primerno."

Saša Obradović, sedaj že nekdanji trener Crvene zvezde.
Saša Obradović, sedaj že nekdanji trener Crvene zvezde. FOTO: AP

Crvena zvezda je vodilno moštvo regionalne lige ABA, v kateri je zabeležila devet zmag in le en poraz. Slabše jim gre v Evroligi, kar je verjetno tudi razlog za spremembo na trenerski klopi. Beograjčani so veliko vložili v moštvo, imajo kopico tujih igralcev, a so v tej elitni evropski klubski konkurenci dosegli le pet zmag, izgubili pa so enajstkrat in so na 14. mestu lestvice (v konkurenci je 18 moštev).

Novice o tem, kdo bo njegov naslednik in da se na klop beograjskega kluba vrača Dejan Radonjić, je potrdil njegov agent, kasneje pa je sledila tudi uradna potrditev kluba. Radonjić je uspešno vodil rdeče-bele med letoma 2013 in 2017, nato pa je prevzel münchenski Bayern, a je nato letos januarja tam ostal brez službe. 

Bavarsko moštvo je nato do konca sezone vodil njegov pomočnik Oliver Kostić, poleti pa je trenersko mesto pri Bayernu prevzel Italijan Andrea Trinchieri, ki je pred tem vodil moštvo velikega rivala Crvene zvezde, mestnega tekmeca Partizana. Bayern je v tej sezoni skorajda hit Evrolige, saj igra izvrstno in je na tretjem mestu lestvice, zbral je 10 zmag in pet porazov, v moštvu pa ima pomembno vlogo tudi slovenski reprezentant Žan Mark Šiško.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fcrs_lj
25. 12. 2020 12.06
+3
Vse zivljenje navijas za klub in pol pride trener, ki ga cenim kot legendo Zvezde, zgodi se pa da v ekipi imas 8 tujcev in samo 4 domace igralce, od tega 3 domaci igralci so zacementirani za klop. To ni Zvezda ki si jo navijaci zelimo. Srbija ki je vedno imela odlicno solo kosarke, v ekipi ki jo predstavlja v EL ima veliko vecino tujcev. Nedopustno. Clovek bi se razumel da je vse podrejeno rezultatu, ampak s temi tujci ni rezultata. Raje vidim 10 domacih fajterjev ki bodo izgarali na terenu kot pa te zvezde, ki se selijo vsako sezono iz enega v drugi EL-ski klub. Se pravi te tujci nimajo neke vizije, pac pa se selijo za denarjem, zato ne podpiram tujcev, domacim igralcem ime kluba nekaj pomeni, neki so recimo od malih nog navijali za ta klub, in bi vse dali za zmago, tujci pac ne, njim je to biznis
Rade 74
25. 12. 2020 12.12
+3
Popolnoma prav, isto v mojem Partizanu. Pokupili so ameriške polproizvode, mladi Srpski talenti pa stagnirajo ali pa že kot otroci odhajajo v tujino . Kapital bo vse uničil. Tako da Srbija že zdavnaj ni več košarkarska velesila. Aba liga pa počasi izgublja na kvaliteti.
Rade 74
25. 12. 2020 11.59
-2
Prepozno, ne pomaga jim niti 100 milijonov. Enostavno v Zvezdi ne znajo igrat košarke. Vse na silo s pomočjo Vučića z enim namenom, da se uniči največji rival in najboljši košarkarski klub v Srbiji vseh časov PARTIZAN!
glavni Baja
25. 12. 2020 12.09
+0
Rade 74
25. 12. 2020 12.28
-1
Komentira navijač FMP-a, ker ste grb za en Euro prodali Čoviću. Boranijo. Mi smo vsaj bili evropski prvaki, vi v košarki nikoli niti v sanjah.
glavni Baja
25. 12. 2020 12.32
+0
Tomo Ivic
25. 12. 2020 09.25
-1
Brez občutka za igro. Ni vse v agresivni obrambi. Bo pa Radonjić imel težko delo... uvrstitev med 8 v euroligi se zdi zelo daleč
bohinj je zakon
25. 12. 2020 09.01
+2
Če ni zmag.........odfrčiš.