Košarka

Odločitev Evrolige razočarala zmaje: Cedevita Olimpija - Bursa 0:20

Ljubljana, 09. 10. 2020 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko košarkarji članske ekipe Cedevite Olimpije zaradi odrejene karantene s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje po prepoznani okužbi na COVID-19 pri enem od igralcev, v torek niso stopili na parket na tekmi drugega kola 7DAYS EuroCupa proti Bursispor, je disciplinski sodnik Evrolige presodil, da se tekma registrira z rezultatom 20:0 v korist Turkov ... Medtem so bili vsi v klubu podvrženi novemu testiranju in vnovič so bili vsi testi negativni. Očitno pa to ni dovolj ...

Jaka Blažič
Jaka Blažič FOTO: eurocupbasketball.com

Po tem, ko košarkarji članske ekipe Cedevite Olimpije zaradi odrejene karantene s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje po prepoznani okužbi na COVID-19 pri enem od igralcev, v torek niso stopili na parket na tekmi drugega kola 7DAYS EuroCupa proti Bursispor, je disciplinski sodnik Evrolige presodil, da se tekma registrira z rezultatom 20:0 v korist turške ekipe. Spomnimo, v nedeljo je bil v članski ekipi ljubljanskega kluba pri enemu igralcu potrjene prvi primer okužbe na COVID-19, vsi ostali člani moštva pa so testiranje prestali z negativnim izvidom. V ponedeljek je celotna ekipa prestala vnovično testiranje, rezultati pa so bili enaki. Nacionalni inštitut za javno zdravje je tako celotnemu moštvu Cedevite Olimpije odredil karanteno, zaradi katere v torek ob 18.30 igralci niso mogli stopiti na parket na tekmi drugega kola 7DAYS EuroCupa proti turški ekipi Bursaspor.

Disciplinski sodnik evroligaške organizacije, ki skrbi tudi za delovanje Evropskega pokala, je v petek ljubljanski klub obvestil, da bo sredina tekma registrirana z rezultatom 20:0 v korist Turkov. Spomnimo, Zmaji so imeli na voljo dovolj igralcev, da bi tekmo odigrali, zaradi odrejene karantene pa na parket niso stopili. Disciplinski sodnik je ob tem upošteval Regulacije Evrolige za sezono 2020/21, ki so nastale kot posledica pandemije COVID-19.

Znova testirani, znova negativni
Košarkarji Cedevite Olimpije so znova prestali test na COVID-19, še tretjega v zadnjih šestih dneh, vsi člani ekipe, pri katerih je bil že v ponedeljek test negativen, pa so test prestali z enakim izvidom, kot prej – negativnim. Po protokolih 7DAYS EuroCupa mora ekipa tri dni pred tekmo in dan po tekmi Evropskega … Po protokolih 7DAYS EuroCupa mora ekipa tri dni pred tekmo in dan po tekmi Evropskega pokala opraviti test na COVID-19. V nedeljo se je ekipa testirala, pri enem igralcu pa je bil test pozitiven, kar je ljubljanski klub izvedel med polčasom tekme prvega kola Lige ABA z novomeško Krko. V ponedeljek je celotna ekipa vnovič prestala testiranje, rezultati pa so bili enaki, kot v nedeljo.

V četrtek se je ekipa, z izjemo igralca, pri katerem je bil test v nedeljo pozitiven, znova testirala. Vsi izvidi so v petek pokazali, da so člani moštva vnovič negativni.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.