Košarka

Slovenke nad Turkinje brez Lisčeve, a ne brez upanja

Niš, 28. 06. 2019 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./S.M.
Komentarji
1

V slovenski ženski košarkarski reprezentanci nimajo prav veliko časa objokovati poraz na uvodni tekmi Eurobasketa proti Madžarski. Pred puncami je nov izziv, tekma s Turkinjami. Največ skrbi je v moštvu povzročila poškodba centra Eve Lisec. Kljub trudu zdravniške službe, da bi bila Lisčeva nared, se je izkazalo, da so bile bolečine prehude in Slovenija ne bo mogla računati na visokoraslo košarkarico.

Več videovsebin
  • Izjava reprezentančnega zdravnika o poškodbi Eve Lisec
    00:51
    Izjava reprezentančnega zdravnika o poškodbi Eve Lisec
  • Izjava Teje Oblak pred tekmo s Turčijo
    01:07
    Izjava Teje Oblak pred tekmo s Turčijo

Odločitev o nastopu Eve Lisec bo zdravniška služba sprejela tik pred samo tekmo. Liščeva, ki je na tekmi z Madžarsko vse do 29. minute in nesrečne poškodbe igrala odlično, je po tekmi ob spremstvu reprezentančnega zdravnika Jošta Kokalja v bolnišnici opravila dodatne preglede mečne mišice na levi nogi.

"Opravili smo ultrazvok v Kliničnem centru v Nišu, ki ni pokazal poškodbe mišice. Delala je z maserko in upamo, da bo pripravljena. Še vedno ima bolečine, a stanje se izboljšuje. Poizkušali bomo z ogrevanjem pred tekmo, videli bomo, kako se bo počutila. Ničesar ne bomo forsirali, če se bo počutila da lahko igra, bo zaigrala, če ne, bomo raje počakali in jo prihranili za kakšno drugo tekmo," je reprezentančni zdravnik povedal naši novinarki v Nišu.

Eva Lisec
Eva Lisec FOTO: Damjan Žibert

"Trener nam je namenil počitek brez treninga, tako da bomo imele dovolj energije. Izgubili smo, a sedaj je nov dan in potrebno je zmagati, ni druge. Vemo, da ne bo lahko, odigrati moramo odlično " je odločna Teja Oblak, daljša njena izjava pa v video prispevku.

Shante Evans pred tekmo s Turkinjami pravi: "Le 24 ur po prvi imamo novo tekmo, ne smemo se preveč ozirati nazaj, gledati moramo naprej. Vemo, da je prva peterka pod pritiskom, smo izkušene igralke in delamo to, kar rade počnemo. Fino je igrati s temi igralkami, sedaj moramo pokazati, kaj zmoremo. Obramba bo ključ uspeha na vsaki tekmi, naš napad ni problem, znamo dosegati koše, ne smemo pa dobiti toliko košev kot na prvi tekmi, osredotočiti se moramo na obrambo. Občutek je bil, da smo včeraj zapravili priložnost, danes je za nas zelo pomembna tekma. Moram reči, da je skoraj nujna zmaga. Podobno je s Turkinjami, ki so prav tako izgubile tekmo."

Slovenke se bodo danes ob 16.00 s prenosom na Kanalu A in VOYO pomerile z reprezentanco Turčije, ki je včeraj s 54:57 izgubila proti Italiji.

Slovenske tekme ženske reprezentance na Eurobasketu 2019
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simoni?
28. 06. 2019 14.58
+3
Naj punca okreva v miru. Nobena titula ni toliko vredna kot je vredno zdravje igralke. Eva je pri 24 letih veliki potencial naše reprezentance. Evropsko prvenstvo bo spet čez dve leti....