Košarka

Sekulić: Z borbenostjo in ekipnim duhom se da popraviti vse napake

Kijev, 19. 02. 2021 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenskim košarkarjem se je v Kijevu uspelo maščevati Madžarom za lanski poraz, s čimer so okronali uspešen kvalifikacijski cikel, v katerem so si priigrali vozovnico za EuroBasket 2022. Jaka Blažič, ki je bil s 24 točkami naš najboljši strelec, je poudaril predvsem odlično obrambo. Selektor Aleksander Sekulič pa je dodal, da je zmaga dokaz, da se z borbenostjo in ekipnim duhom da doseči marsikaj. V soboto pa ne pozabite na zadnji obračun naše izbrane vrste – prenos tekme z Ukrajino na Kanalu A in VOYO pričenjamo ob 14.50.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Po tekmi z Madžarsko in pred dvobojem z Ukrajinci
    01:53
    Iz 24UR: Po tekmi z Madžarsko in pred dvobojem z Ukrajinci
  • Utrinki s tekme Slovenija - Madžarska
    07:54
    Utrinki s tekme Slovenija - Madžarska

 

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil v Kijevu neustavljiv: dosegel je 24 točk, s čimer je bil naš daleč najboljši strelec (drugi najučinkovitejši je bil Luka Rupnik z 12 točkami). Po tekmi pa je povedal: "Nadaljujemo uspešni niz, predvsem pa me veseli, da smo znova pokazali svoj zaščitni znak – obrambo. Z njo smo že v uvodnih minutah prišli do lepe prednosti, ki je nasprotniku v nadaljevanju ni uspelo izničiti. V soboto nas čaka še Ukrajina, ki je po mojem mnenju poleg nas najboljša ekipa v tej skupini, zato pričakujem zanimivo in lepo tekmo."

"Po pričakovanjih je bila tekma težka, s precej nihanji tako v obrambi kot napadu, toda z ekipno in borbeno predstavo nam je uspelo streti neugodno in trdoživo reprezentanco Madžarske. Glede na to, da smo imeli omejen čas za pripravo na tekmeca, so bili vzponi in padci pričakovani, a kot vedno poudarjam: če sta volja in pripravljenost, se da z borbenostjo in ekipnim duhom popraviti tudi te napake," je bil s predstavo svojih varovancev zelo zadovoljen tudi selektor Aleksander Sekulić.

Gregor Hrovat je dodal, da je bil s soigralci kljub dejstvu, da se je Slovenija že pred tekmo uvrstila na EuroBasket, še kako motiviran: "Bili smo še posebej motivirani zaradi poraza na prvi tekmi. Dobro smo preučili tekmeca, pokazali pravi pristop in vseh dvanajst igralcev je od prve do zadnje minute garalo do zadnjega atoma moči. Imeli smo sicer nekaj težav v skoku, toda z agresivno obrambo in pametnim skokom smo prišli do zaslužene zmage."

Jaka Blažič je bil najboljši slovenski strelec.
Jaka Blažič je bil najboljši slovenski strelec. FOTO: Fiba
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
19. 02. 2021 12.06
+1
Vse, kar se z voljo lahko naredi na košarkarskem terenu imajo, dodajmo še nekaj malega talenta in mladosti, pa je počasi to vse. Domet je borbena zmaga nad Madžari, torej povprečna kvaliteta evropske košarke. Včeraj je bilo, poleg velike volje in borbenosti čutiti še veliko "mučenja" žoge!
Sortegilio
19. 02. 2021 11.56
+2
Ja kar nekaj igralcev je perspektivnih in rabijo izkušnje, da bodo postali boljši. Blažič pa je lahko nosilec.
titomeni
19. 02. 2021 11.52
+3
Borbenosti jin res ne morem očitati... Ampak igra je pa cist na nekem povprecnem nivoju
ska1
19. 02. 2021 11.17
+3
bravo trenerju. dobili smo še centra in klapo fantov, ki znajo in predvsem hočejo!! ODNOS DO GRBA...
JAZsemTI
19. 02. 2021 10.40
+1
Brez močne Olimpije ne bo dobre igre reprezentance. Na "amerikance" itak ne moremo računati pred OI🤔
borjac
19. 02. 2021 09.40
+3
Bravo fantje, stare sanje so končane, zmaga na Eu bo za večno zapisana v zgodovino, vendar je čas za nove sanje, še enkrat bravo.
1model
19. 02. 2021 09.40
+2
Tako se govori.