9°C

Sekulić: Z borbenostjo in ekipnim duhom se da popraviti vse napake

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
J.B. /
KOMENTARJI
4
Slovenskim košarkarjem se je v Kijevu uspelo maščevati Madžarom za lanski poraz, s čimer so okronali uspešen kvalifikacijski cikel, v katerem so si priigrali vozovnico za EuroBasket 2022. Jaka Blažič, ki je bil s 24 točkami naš najboljši strelec, je poudaril predvsem odlično obrambo. Selektor Aleksander Sekulič pa je dodal, da je zmaga dokaz, da se z borbenostjo in ekipnim duhom da doseči marsikaj. V soboto pa ne pozabite na zadnji obračun naše izbrane vrste – prenos tekme z Ukrajino na Kanalu A in VOYO pričenjamo ob 14.50.

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažičje bil v Kijevu neustavljiv: dosegel je 24 točk, s čimer je bil naš daleč najboljši strelec (drugi najučinkovitejši je bil Luka Rupnik z 12 točkami). Po tekmi pa je povedal: "Nadaljujemo uspešni niz, predvsem pa me veseli, da smo znova pokazali svoj zaščitni znak – obrambo. Z njo smo že v uvodnih minutah prišli do lepe prednosti, ki je nasprotniku v nadaljevanju ni uspelo izničiti. V soboto nas čaka še Ukrajina, ki je po mojem mnenju poleg nas najboljša ekipa v tej skupini, zato pričakujem zanimivo in lepo tekmo."

"Po pričakovanjih je bila tekma težka, s precej nihanji tako v obrambi kot napadu, toda z ekipno in borbeno predstavo nam je uspelo streti neugodno in trdoživo reprezentanco Madžarske. Glede na to, da smo imeli omejen čas za pripravo na tekmeca, so bili vzponi in padci pričakovani, a kot vedno poudarjam: če sta volja in pripravljenost, se da z borbenostjo in ekipnim duhom popraviti tudi te napake,"je bil s predstavo svojih varovancev zelo zadovoljen tudi selektor Aleksander Sekulić.

PREBERI ŠE
Slovenci so se na krilih Blažiča maščevali Madžarom za lanski poraz

Gregor Hrovatje dodal, da je bil s soigralci kljub dejstvu, da se je Slovenija že pred tekmo uvrstila na EuroBasket, še kako motiviran: "Bili smo še posebej motivirani zaradi poraza na prvi tekmi. Dobro smo preučili tekmeca, pokazali pravi pristop in vseh dvanajst igralcev je od prve do zadnje minute garalo do zadnjega atoma moči. Imeli smo sicer nekaj težav v skoku, toda z agresivno obrambo in pametnim skokom smo prišli do zaslužene zmage."

Jaka Blažič je bil najboljši slovenski strelec.
Jaka Blažič je bil najboljši slovenski strelec.FOTO: Fiba