Košarka

Okužba v taboru Olimpije, a tekma proti Bursi za zdaj ni pod vprašajem

Ljubljana, 05. 10. 2020 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med nedeljsko košarkarsko tekmo lige Aba v Stožicah je Cedevita Olimpija dobila sporočilo, da je bil eden od njenih igralcev pozitiven na testu za novi koronavirus. Košarkar nima znakov bolezni, tako Cedevita Olimpija kot Krka pa bosta ponedeljek preživeli v samoizolaciji.

Jaka Blažič na tekmi prvega kroga Eurocupa.
Jaka Blažič na tekmi prvega kroga Eurocupa. FOTO: eurocupbasketball.com

Cedevita Olimpija mora po pravilih evropskega pokala testirati vse igralce tri dni pred vsako tekmo ter dan po tekmi. Uvodno preizkušnjo v evropskem pokalu je imela prejšnjo sredo, nova pa jo po razporedu čaka to sredo doma proti turški ekipi iz Burse. Po pravilniku evropskega pokala lahko ekipa nastopi, če ima manj kot tri okužene igralce.

Ekipi Cedevite Olimpije in Krke sta po zaključku tekme takoj zapustili dvorano in se odpravili v samoizolacijo, kjer bodo vsi deležniki tekme preživeli tokratni ponedeljek.

"Med glavnim odmorom tekme med Cedevito Olimpijo in Krko smo prejeli informacijo, da je eden od igralcev našega članskega moštva pozitiven na covid-19. V tem tednu je ekipa prestala dva testiranja. Po povratku iz Pariza smo opravili prvi test, vsi rezultati pa so bili negativni. V nedeljo zjutraj smo znova po protokolu evropskega pokala opravili še eno testiranje, saj nas v sredo v Stožicah čaka tekma z Bursasporom. Igralec ne kaže nobenih simptomov bolezni," je za spletno stran kluba dejal direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaGumbeNaBundi
05. 10. 2020 10.51
+1
Okužen je Hodžić.
BETONSKI
05. 10. 2020 12.06
BETONSKI
05. 10. 2020 10.03
+2
ZAKAJ NE POVEDO ,KDO JE OKUŽEN IGRALEC,V OLIMPIJO SO PRIŠLI IGRALCI IZ VSEH VETROV,PROTI NEKATERIM JE MALO ČASA NAZAJ IGRAL TUDI MOJ SIN,KAJ NAJ MOJ SIN IN DRUGI IGRALCI ,KO NE VEDO KDO JE OKUŽEN,LAHKO JE IGRAL PRAV PROTI TEMU.
brusilec
05. 10. 2020 09.08
+1
tekmo proti Bursi bi morali odpovedati .. v protest proti Turškim vojnim ambicijam
ManBoy
05. 10. 2020 08.40
Mislim hvala bogu in edino pravilno, da tekme v naprej niso ogrožene. Ampak zakaj so morali en mesec nazaj vsi igralci nogometnega kluba Olimpija v karanteno, tu pa bo zgleda šel samo okužen igralec?
hotchilipoper
05. 10. 2020 08.09
-2
Med tekmo je treba nositi maske pa ne bo okužb