Košarka

Bled jadranski vtis bodo skušali popraviti na evropski sceni: 'Moramo biti pametnejši'

Ljubljana, 26. 10. 2021 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevito Olimpijo v sredo doma proti francoskemu Bourgu čaka druga tekma Eurocupa. Popotnica za varovance Jurice Golemca ni najboljša, saj so izgubili tri zaporedne tekme v ligi ABA, a nekaj optimizma vseeno vliva zmaga v prvem krogu evropske sezone na gostovanju pri Gran Canarii. V taboru zmajev se zavedajo, da bodo morali dvigniti nivo svojih predstav, navijače pa pozivajo, naj jih v Stožicah znova bučno podprejo.

Jurica Golemac ne more biti zadovoljen z uvodom v novo sezono. Proti Gran Canarii je videl doslej najboljšo predstavo svojih varovancev.
Jurica Golemac ne more biti zadovoljen z uvodom v novo sezono. Proti Gran Canarii je videl doslej najboljšo predstavo svojih varovancev. FOTO: KK Cedevita Olimpija

"Igrali bomo proti zelo čvrsti, izkušeni in motivirani ekipi. Dali bomo vse od sebe, da vpišemo še drugo zmago," je bil v napovedi pred tekmo jasen ostrostrelec Alen Hodžić. Cedevita Olimpija je v Stožicah izgubila dve zaporedni tekmi, najprej proti FMP in nato še Budućnosti, a zmaji so odločeni, da bodo popravili bled vtis. 

Jurica Golemac je pred sredinim spopadom povedal: "Nimamo veliko časa. Sigurno, da se moramo po tako težki tekmi in porazu (proti Budućnosti, op. a.) mentalno dvigniti. Bourg prihaja sem po treh izgubljenih tekmah, tako da bodo zagotovo agresivni, naredili bodo vse, da pridejo do zmage." Bourg je v prvem krogu izgubil proti Venezii, vmes pa v francoskem prvenstvu še proti Nanterru in Le Portelu. 

44-letni strokovnjak je kljub temu o francoskem tekmecu govoril s priznanimi besedami. "Zelo kakovostna ekipa. Igralci, ki jih poznamo še od lani. Veliko igralcev je prišlo iz drugih lig, ki pa so igrali tudi Eurocup, nekateri tudi jadransko ligo. So odlična, visoka, fizično močna ekipa. Morali bomo garati vseh 40 minut in biti pametnejši kot v nedeljo. Imajo veliko potenciala, tako da se ne moremo osredotočiti samo na enega košarkarja, morali bomo braniti vso ekipo." 

"Kot vedno pravim, na porazih se da veliko naučiti. Moramo napredovati, moramo biti boljši.  Igrali smo zelo, zelo težke tekme. Imeli smo nekaj smole, a napredek se vidi. Moramo biti še boljši, še pametnejši, posebej v končnicah," je še prepričan Golemac, ki kljub slabšemu uvodu v sezono nikakor ne meče puške v koruzo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Upajo na izdatno podporo navijačev
Tako Hodžić kot Golemac sta izpostavila tudi vlogo navijačev, ki so proti Budućnosti pripravili bučno kuliso. "Vzdušje je bilo po dolgem času odlično. Hvala bogu, da so se lahko gledalci vrnili med nas na tribune. Upam, da bodo v čim večjem številu prišli tudi na to tekmo, da nas podprejo in nam pomagajo do zmage," se nadeja Hodžić.

Golemac pa dodaja: "Res so bili enkratni. Še enkrat se jim zahvaljujem. Res mi je žal, da jim nismo privoščili zmage, prepričan sem, da bi bilo potem še več gledalcev. A še enkrat jih pozivam, naj pridejo, da nam pomagajo. Sigurno bodo videli fante, ki garajo in se mečejo na vsako žogo." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
26. 10. 2021 11.02
Pa toliko so se hvalili kako so dobri
JAZsemTI
26. 10. 2021 10.32
Priznam, da težko gledam to Olimpijo brez elegance. Po ameriško se zaletavajo pod koš in tam občasno nekaj ščarajo...