Košarka

Olimpija med pripravami dvakrat z evroligašem Bayernom

Ljubljana, 14. 08. 2020 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V letošnjem pripravljalnem obdobju na novo tekmovalno sezono 2020/21 bodo košarkarji Cedevite Olimpije odigrali pet pripravljalnih tekem, dvakrat pa se bodo Ljubljančani pomerili z münchenskim Bayernom, kjer igra tudi slovenski reprezentant Žan Mark Šiško. Bavarci so sicer že nekaj sezon člani košarkarske elite v Evroligi.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Košarkarje Cedevite Olimpije v letošnjem pripravljalnem obdobju čaka pet pripravljalnih tekem. Kar dvakrat bo zmajem nasproti stal član elitne Evrolige, münchenski Bayern, najprej v Nemčiji, nato pa še v Stožicah. Obdobje pripravljalnih tekem bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca odprli v ponedeljek, 24. avgusta, v Zagrebu proti Ciboni, v kolikor bo epidemiološka slika to dovoljevala. Z Bayernom se bodo ljubljanski košarkarji prvič pomerili v četrtek, 27. avgusta, v Münchnu. Petkratni nemški državni prvaki, ki jih s klopi vodi Andrea Trinchieri, dres nemškega kluba pa nosi tudi slovenski reprezentant Žan Mark Šiško, pa bodo v Ljubljani gostovali v sredo, 9. septembra. V soboto, 29. avgusta, bo zmajem v Ulmu nasproti stal stari znanec iz lanskoletnega pripravljalnega obdobja, ratiopharm Ulm, ki mu poveljuje glavni trener Jaka Laković, v sredo, 2. septembra, pa v slovensko prestolnico prihaja še Nymburk.

V kolikor bodo zaradi še vedno trajajoče pandemije koronavirusa spremembe pri terminih pripravljalnih tekem, jih bomo pravočasno objavili na naši spletni strani in naših družbenih omrežjih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.